Gå til innhold
Arkivverket

[#32329] Hvem var Albert Skofstad ?


Gjest Maya Lillemoen
 Del

Recommended Posts

Gjest Maya Lillemoen

Kan noen hjelpe oss ?Lier Historielag har et stort ønske om å finne informasjon om denne personen som reiste sammen med samme skip som Heg-familien til Amerika.Her er opplysningene som er skrevet på web-siden til Lier Historielag:Hvem var Albert Skofstad?Historielagets kontakt med Heg-familien gir ny informasjon. James T. Heg, tippoldebarn av oberst Hans Chr. Heg, besøkte Lier i fjor med historielaget som vertskap. Besøket inspirerte både Heg og historielaget. Nå har Heg forsket rundt Albert Skofstad, som var med samme skip som Heg-familien til Amerika i 1840 og som senere ble en viktig medarbeider for Heg i borgerkrigen.James T. Heg har nå sammenfattet sin forskning rundt Albert Skofstad i et 24 siders rikt illustrert dokument, som kan bestilles fra Lier Historielag. Foreløpig foreligger dokumentet bare på engelsk.Våre lokale slektsforskere har en utfordring når det gjelder Albert Skofstad. Tross undersøkelser har det ikke vært mulig å finne verken ham eller noen annen Skofstad i noen norsk folketelling fra det aktuelle tidsrommet. Men at mannen virkelig eksisterte, gir James T. Heg solide bevis på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi C. Huitfeldt

Synes det var sparsomt med kilder til den informasjonen som gir Alberts norske opphav.Undres om ikke Alberte egentlig var døpt Anthon..Se på dette med utgangspunkt i passasjerlisten fra 'Emily' 1840 (linje 9-13) [url="http://www.norwayheritage.com/p_list.asp?jo=538>http://www.norwayheritage.com/p_list.asp?jo=538Fra FS/IGI og må sjekkes, men foreldrenes giftemål Lenke i LierEneste Joh* Eve* (Alberts far) i FT1801 som passer i alder Lenke i Rygge(FS) Anthon Johannesen døpt 1839 i Aas LenkeBroren Ole Lenkeog Even

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi C. Huitfeldt

Flere barn registrert (FS) på dette paret i tidsrommet 1799-1810.Finner de her på Sollum Nordre, Nordre Part som knyttes til Kallerud gjennom opplysningen her [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f10631&gardpostnr=38&merk=38#ovre>Lenke (Se Karri Gulliksd. her og de andre Gulliksdøtre, Kjærsti og Berret

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi C. Huitfeldt

Se på skibslisten i lenken (4)Hans Chr Heg (Hans Christian Evensen Heg) og Albert Skofstad (Anthon Johannesen Skoftestad) var søskenbarn.Hans Chr Hegs mor Sigrid Olsdatter Kallerud er søster til Albert/Anthons mor B./Berit/Bertha/ Olsdatter Kallerud.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Maya Lillemoen

Hei Berit og HeidiHelt utrolig hva dere har funnet av fakta stoff. Dette skal vi ta tak i og sjekke ut. Tusen tusen takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.