Gå til innhold
Arkivverket

[#32641] Ole Helgesen i Markabygda Skogn 1700-tallet


Gjest Per Svaan
 Del

Recommended Posts

Dette er all informasjon jeg har om Ole: (Ref. Bygdeboka for Skogn) Ole var bror til Gunder Helgesen Siim, Jon Helgesen Jøraashaugen og til Ragnhild Helgesdatter. Ole Helgesens kone het Butul Torgeirsen Laupen og han hadde en halvsøster som het Kirsten Helgesdatter.Jeg vet at Ole også hadde 4 barn, Ole, Ole, Jon og Anne. Men vil om mulig vite mer om Ole, når og hvor han levde og eventuelt mer om hans foreldre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Kåre Løveng

I skifte etter Ane Gundersdtr.Næss 21.11.1705(Stiftamtmannens skiftedesignasjoner)er disse arvinger nevnt: 'Ole, Gunder,Joen Helgesønner, Anne og Ragnild Helgesdt. samtlige på Dalingen i samme præstegield' Slektskapsforholdet står det ikke noe om , men Ane Gundersdtr. kan være moster til disse arvinger. Det var en bøkselmann på Næss 1694 til etter 1720 med navn Gunder (Skogn Histoeie II del 2 s.688) På Dalingan er Helge Olsen nevnt i Manntallet i 1666 , men ingen sønner. Han etterfulgte sin far Ole Helgesen som var bruker på Dalingan ca1620-ca1660. Først på 1600-tallet til 1617 er det nevnt en Helge på Dalingan . (Skogn Historie II del 2 s.714) I skifte etter Jon Helgesen Jøråshaugen 16.4.1751 er søskene arvinger. Helsøsken:Gunder,Ole,Ragnhild. Halvsøsken:Ragnhild og Siri. Det kommer ikke fram hvilken gård Ole Helgesen hadde bodd på.Jan Kåre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.