Gå til innhold
Arkivverket

[#32653] Skifteprotokoll Indre Sogn II 1689/1693


Gjest Lars E. Øyane (Luster kommune)
 Del

Recommended Posts

Gjest Lars E. Øyane (Luster kommune)

Skifteprotokoll Indre Sogn II inneheld m.a. desse to skifti:* p. 28 etter Knud Gammelsen (20.9.1689)* p. 136-b etter Mallene Larsdatter Brendenes i Sogndal (20.2.1693)Går det på noko vis fram KVAR skiftet etter Knud Gammelsen vart halde? Kven var til dømes lensmann? Vert det nemnt formyndarar for borni?Namnet Brendenes er ukjent i Sogndal; derimot finst det Vandenes som plass under Barsnes i Sogndal! - kan det vera ei feiltolking i skifteregisteret?Knud og Mallene var mann og kone. Fem born er nemnde, men med noko avvikande namn:LarsJørgen eller IngerMargretheAnneHilleborgEg trur at Inger er rett for barn nr. 2, men i kva rekkefølgje er desse borni opprekna i dei to skifti?Eg takkar so mykje på førehand for hjelpi!Med venleg helsing,Lars E. Øyane

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

I skiftet etter Knud Gammelsen nevnes fire barn: 1) Lars, 2) Inger Margrete, 3) Anne og 4) Hillebor.I skiftet nevnes viselensmann Knud Lunde og vurderingsmennene Knud Kiørloug og Rasmus Jordanger. Som formyndere nevnes Siur i Lie for Lars, Rasmus Jordanger for Inger Margrethe, Knud Lunde for Anne, og den 'tilkommende Steffader' Ole Berentsen for Hillebor.I skiftet etter Mallene Larsdatter, som ikke var fra 'Brendenes', men var Olle 'Berendzens' quinde, nevnes 1/2 laup smørs leie i 'Hunshammer', og der nevnes barnas mormor Inger Baarenzdtr, som hadde hus i Marifieren, og var skyldig penger til boet. Barna bodde hos mormoren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars E. Øyane (Luster kommune)

Hjarteleg takk til Yngve for kjapt og godt svar med svært interessante opplysningar!Med venleg helsing,Lars E. Øyane

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.