Gå til innhold
Arkivverket

[#33882] Halvor Andersen Gjelvig - til Amerika?


Gjest Egil Hitland
 Del

Recommended Posts

Gjest Egil Hitland

Halvor Andersen står oppført som emigrant til Amerika frå Hamre kommune over Bergen Havn i april 1900. Han er son av Anders Knudsen og Anne Haldorsdatter Gjelvig i Osterøy.I emigrantlista står det at målet er Illinois. Det ser ut som han reiser samen med ein Andreas Andersen frå Haaland, som er amerikansk statsborgar. Eg lurer på om det er nokon som kan finne ut om Halvor kom til Amerika og evt kvar han vart av.Egil Hitland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Håkon Aasheim

Hei!Haldor Andersen Hjelvik (i Hamre på Osterøy), fødd 1880, reiste til Ill. i 1900 som du nemnde. Men kom att til Norge nokre år seinare. Mykje truleg i samband med at han i 1905 fekk utlagt gardsbruket på Hjelvik i skiftet etter faren. Bruket hadde han til 1915, då han kanskje reiste over att til USA - uvisst kvar. Elles har eg berre om han at han så langt var ugift.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.