Gå til innhold
Arkivverket

[#33899] Jørgen Johnson d. 1737 på Hals i Marifjøra, Hafslo - eigedomsgods Rå i Lavik?


Gjest Lars E. Øyane (Luster kommune)
 Del

Recommended Posts

Gjest Lars E. Øyane (Luster kommune)

Ein Jørgen Johnson døydde i 1737 som husmann på plassen Hals under Mareim like ved Marifjøra i Hafslo. Opphavet til denne karen er ukjent, men i skiftet går det fram at han var eigar av jord i garden Rå i Lavik.FT1701 syner to oppsitjarar med namn Jørgen på garden Rå, den gongen rekna under Eivindvik. Kan Jørgen Johnson vera komen derifrå? Er det nokon som har oversikt over eigedomstilhøvi i garden Rå?Eg takkar so mykje på førehand for alle gode tips!Med venleg helsing,Lars E. Øyane

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Om du ser i skifteprotokollene for Sogn døde ingen på Raa som het Joen heller ikke til etternavn. Men en Jørgen Andersen finnes i protokollen for 1738-39 og en Jørgen Pedersen 1743-50. Kan det være at kona kom derfra?Joen Olsen Wedvigen, Marifjøra finnes i protokoll 170, s. 426, men desverre står det ikke noe årstall der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.