Gå til innhold
Arkivverket

[#33990] Sperregrense på kirkebøker


Gjest Jan Christensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Christensen

For Gjerpen/Telemark er det lagt ut kirkebøker for årene 1932 - 1940, men alt er sperret. Mente at grensa var 60 år etter at boka var skrevet ut. Det fins jo mikrofilmkort fra andre sogn som selges for år opp til 1940, så hvorfor er bøker så tidlig som 30-årene sperret?? Det burde jo være ganske enkelt å kun sperre de aktuelle år.Men ellers så er tjenesten helt superb. Har ikke hatt noen problem med å komme inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Vi praktiserer strengere regler ved publisering på nett, enn på lesesalen. Adopsjonsloven ble endret i 1935, og det ble åpnet for 'sterk' adopsjon, noe som betydde at opplysningene om biologiske foreldre ble sperret. Slike adopsjoner kan gjelde personer født før 1935 også, og vi har derfor satt 1930 som grense for dåpslistene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjell Hamberg

Er det lagt inn noen form for automatikk i forhold til å etterhvert frigjøre listene i de nyeste kirkebøkene som er skannet i forhold til at tiden går og materialet etter regelen skal bli tilgjengelig?Uansett hvordan det gjøres, kommer tilgjengeligheten til å bli oppdatert hvert år eller blir det i større sprang?Et spørsmål tilslutt: Slik jeg forstår det skal f.eks. Fødte/Døpte i det skannede materialet etter regelen være tilgjengelig fram til 1935, men bl.a. i 'Klokkerboka for Singsås 1916-1939' stopper det tilgjengelige materialet for 'Døpte' før det, faktisk ved 1925. (How come?).Slutter meg ellers kommentaren fra Jan Christensen: Tjensten og ikke minst utsikten til hva som vil komme er utrolig fin!Hilsen Kjell Hamberg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det er lagt opp til at det skal være automatikk i at listene frigis år for år, og i det systemet er det en 80-årsregel som foreløpig er lagt inn for noen av listenes vedkommende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.