Gå til innhold
Arkivverket

[#33991] Hører den hjemme her?


Gjest Nina Möller Nordby
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Spørsmålet som reises er interessant!Adopsjonsloven ble endret i 1935, da det ble åpnet adgang for 'sterk' adopsjon, noe som kunne bety fullstendig anonymitet mellom biologiske foreldre og adoptivforeldre.På grunn av at slike adopsjoner kan gjelde barn født før 1935, er det satt en grense ved 1930 for utlegging av dåpslister.Eksempelet viser at sterk adopsjon også kunne gjelde personer født før 1930. Vår vurdering har vært at disse personene må antas å kunne være kjent med opplysningene om sine biologiske foreldre, og om at de ble adoptert, og at det da ikke på samme måte som for de som ble adoptert som små barn, er nødvendig å sperre bøkene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Kåre Solberg

Attesten viser vel at det ikke var tale om sterk adopsjon. Det dreier seg om en pleiedatter, Hildur, f. 1911, som ble gitt adopsjonsbevilling så sent som i 1959. Bakgrunnen for å søke formell adopsjon av en 57 år gammel kvinne kan ha vært noe så prosaisk som et ønske om redusert arveavgift.Uansett er jeg enig i Yngves begrunnelse for ikke å sperre bøkene før 1930. Noe annet er at attesten skygger for 7 innførsler i kirkeboken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.