Gå til innhold
Arkivverket

[#34031] Borgare i Bergen: Botolv Olavsson sagmeister på Seim


Gjest Kent Williamsson
 Del

Recommended Posts

Gjest Kent Williamsson

Botolv Olavsen sågmästare på Seim omkr. 1650 nämns i Sunnhordlands tingbok 1665 som borgare i Bergen. 'Bottell Semb som er saugmester paa Sembs saug'Jag hittar bara en genom sökfunktionen på Digitalarkivet 'Borgerskap i Bergen 1600-1751' och där står en Botolv Olavsen som borgare 1608. Det här är väl en annan Botolv Olavsen eller är datumet fel?Botolv Olavsen sågmäster på Seim har en son Mats på Seim född 1668/69.Finns denne Botolv sågmäster nämnd i någon borgarbok för Bergen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Jeg finner Botolf Olssøn i 1596 og Botolf Olffsen i 1608. Ingen av dem kan antas å ha vært aktive i 1668. Det er ytterligere tre med navn Botolf, men ikke noen som synes å kunne være sagmesteren.Sollied har heller ikke noen med dette navnet i sitt kartotek.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kent Williamsson

Det är lite märkligt tycker jag att han kunde kalla sig borgare i Bergen men inte finnas i borgarboken eller i kartoteket. Nog hade han väl haft ett borgarbrev eller något dokument för visa på tinget att han var borgare i Bergen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

'Bottell Semb' kan vel ha vært bergensborger selv om han mangler i borgerboka. Borgerboka kan jo være mangelfull. I byregnskapene for Bergen burde han være med, i hvertfall for årene like omkring 1665. Byregnskapene ligger i Riksarkivet, Rentekammeret, og inneholder blant annet skattelister med navn på borgerne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.