Gå til innhold
Arkivverket

[#34119] Michael Michelsen, avsatt 'brandmæster', på Søndre Ammerud, Vestre Aker 1832.


Gjest Gine Olsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Gine Olsen

Michael Michelsen og Olene Pedersdtr. ble jf. IGI/FamilySearch gift i Domkirken/Akershus 8.10.1817. Datteren Hellene Randine Michelsdtr. ble døpt 28.09.1821 i Domkirken/Akershus jf. IGI/FamilySearch.Hellene finnes senere gift med Gunder Torkelsen i Randesund, Oddernes i Vest-Agder (se min debatt på [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebDebatt.exe?slag=listinnlegg&temanr=33941&debatt=brukar&spraak=>Lenke og FT1865 Lenke).Hellene hadde to brødre som jeg har funnet på Vital Records/FamilySearch, Andreas f. jan 1832 og Johan Anthon f. april 1835. Alle tre er døpt i Domkirken, men jeg har ikke funnet fler søsken tross det lange tidsspranget mellom Hellene og de to brødrene.På

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gunnar Hauger

På nettsidene til Oslo byarkiv kan du finne folketellingen for Aker fra 1834.LenkeKlikk videre på lenken der det står 'Øvre Romsaas Underinspectorat', du må ha installert Adobe Reader for å få lest dette. Ammerud-gårdene er oppført på s. 7, høyre side.Ammerud-gårdene lå altså i Aker prestegjeld, etter delingen av prestegjeldet i 1861 ble de liggende i Østre Aker, ikke i Vestre Aker slik som du skriver (fra 1948 har området tilhørt Oslo). Fra gammelt av var det 2 matrikkelgårder med navn Ammerud, hhv søndre og nordre. Ammerud søndre besto av brukene Flaen (93/1) og Ammerud søndre (93/6), Ammerud nordre besto av brukene Ammerud mellom (95/1) og Ammerud nordre (95/3). Og det må være disse 4 brukene som er oppført i folketellingen fra 1834 under Ammerud søndre og Ammerud nordre. Som tellingen viser så bodde Michael Michelsen med kone og 4 barn på ett av brukene under matrikkelgården Ammerud søndre i 1834. Ut i fra opplysningene fra kirkeboka (døpte i Aker i 1832) må det ha vært bruket Ammerud søndre (93/6). Tunene til Ammerud mellom og Ammerud nordre er bevart, de ligger mellom bebyggelsen i drabantbyen Ammerud i Groruddalen. Brukene under Ammerud søndre er det derimot ikke lenger noen synlig spor etter. De har trolig blitt revet i forbindelse med utbyggingen av Flaen-området. Tunet til Ammerud søndre (93/6) lå ved det som i dag er Flaengrenda 29, våningshuset skal ha blitt revet i slutten av 1950-årene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gine Olsen

Tusen takk! Holder på å hente ned filen nå :-) Har ikke hatt noe trening i dette området til nå så det var flott med denne utgreiinga.Mvh. Gine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.