Gå til innhold
Arkivverket

[#34610] Offentlig Skifte


Gjest Anne Karin Kringberg
 Del

Recommended Posts

Gjest Anne Karin Kringberg

Hei Når ble det offentlig skifte? Vet at det var vanlig med skifte når noen av barna var umyndige, eller noen var utenlands. Hva med de som var enslige mødre, uten å ha vært gift? Eller fedre av uekte barn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

For at det skulle bli offentlig skifte var første og viktigste krav at det var tilstrekkelige midler i boet til at skifteretten fikk dekket sine omkostninger. Dersom dette kravet var oppfylt skulle det holdes offentlig skifte dersom det var umyndige eller fraværende arvinger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Nedrebø nevner omstendigheter som krevde offentlig skifte. Det kunne likevel bli holdt offentlig skifte selv om alle arvingene var til stede og selv om alle var myndige.I forhold til hva du spør etter i ditt første innlegg, kan jeg nevnet at på skiftet etter Sti Pedersen Wulf i Melsomvik i Stokke 8. desember 1740, var f.eks. eneste arving hans uektefødte sønn Johannes. I denne tida hadde ikke uekte barn automatisk arverett etter faren, så Sti hadde på forhånd lyst sønnen i kull og kjønn på tinget. Uektefødte barn hadde imidlertid arverett etter moren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Jeg kan jo tilføye at det også ville bli offentlig skifte dersom en av arvingene krevde det, uten hensyn til om alle var myndige og alle til stede.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.