Gå til innhold
Arkivverket

[#34655] ekteskap mellom søskenbarn 1920


Gjest Arnfrid Mæland
 Del

Recommended Posts

Gjest Arnfrid Mæland

Var det vanlig at søskenbarn inngikk ekteskap i 1920? Hvordan var dette mulig? Noen som vet noe om dette?Mvh Arnfrid Mæland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det var ikke forbud mot ekteskap mellom søskenebarn i 1920. Det er det heller ikke i dagens ekteskapslov:'§ 3. Forbud mot ekteskap mellom nære slektninger.Ekteskap kan ikke inngås mellom slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller mellom søsken.I forhold til adoptivbarn gjelder forbudet overfor både den opprinnelige slekt og adoptivforeldrene og deres slekt. Er adoptivbarnet blitt adoptert på ny, kan fylkesmannen likevel samtykke i ekteskap mellom adoptivbarnet og en av de opprinnelige adoptivforeldrene eller dennes slektning.' (Lovdata: http://www.lovdata.no/all/hl-19910704-047.html#3)Fra visse politiske hold har det i løpet av siste år vært ytret at det ville være på sin plass å innføre et forbud mot ekteskap mellom søskenebarn.I visse geografiske områder, og i enkelte sosiale miljøer, har søskenebarngifter vært relativt utbredt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.