Gå til innhold
Arkivverket

[#49959] Libeth Jansdtr. g. m. Arent Ritzerou, Bergen 1683


Gjest Greta Storm Ofteland
 Del

Recommended Posts

Gjest Greta Storm Ofteland

Arent Ritzerou g.m Lisbet Jansdtr. er nevnt i flere tema tidligere (5839 og 17215). Er det noen som vet hvem Lisbeth Jansdtr. er datter av?. Arent eller Lisbeth er antagelig i slekt med Richard Corneliussen og/eller hans hustru Arckie Henricksdatter (navn på barna, faddere) Noen som vet noe? Mvh Greta Storm Ofteland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...
Gjest Stein Norem Wisted

I en rådstuerett i Stavanger 12.7.1681 fikk Jakob Mikkelsen Sadolin attest på en fullmakt til sin svoger Arent Rindzerou, borger i Bergen, om en arv i Holland som var tilfalt dem etter Grethie gift med Harmen Iiden Silchenste, skomaker i Amsterdam. Grethie hadde tre søstre; Hioren Jans, ugift i Sokndal, og Alchie Jans og Birgitte Jans. Alchie var svigermor til denne Jakob Mikkelsen Sadolin, som var gift med hennes datter Gjertrud Thomasdtr, mens Birgitte Jans var gift med Pofvel Ridberg i Bergen. De hadde fire barn, Peter, Henrich, Maren og Lisbet. Lisbet Ridberg var gift med Arent Rindzerou.Det betyr vel at Listbet (Pofvelsdtr) Ridberg brukte sin mors hollandske etternavn Jans som igjen ble fornorsket til Jansdtr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.