Gå til innhold
Arkivverket

[#51873] Synnestvedt (Sygnestveit) i Hordaland på 1700-1800-tallet


Gjest Per Nermo
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Erik Torp

Joda, person a), Cecilie, er også barn av Hans Jørgen Reuz Synnestvedt og Gjertrud Marie Astrup, født i Norddal i 1806, se Lenke (høyre kolonne, tredje nederst)Her står: 'Den 13de martii Cecilia Margrethe. for: Capitaine og Weymester Hans Jørgen r: Synnestvedt og kone Giertrud Marie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Erik Torp

Hmmm, den 25 februar 1808, i Norddal, får Hans Jørgen Reuz Synnestvedt og Gjertrud Marie sønnen Magnus Urbeinus, se LenkeHvis person h), Thorbjørn Christian, virkelig er født i 1808 tyder dette på at Hans Jørgen og Gjertrud Marie ikke er foreldrene. Men årstall i folketellinger kan være feil, jeg skal fortsette å sjekke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Erik Torp

Joda det var bare årstallet som var feil. Norddal 1810, se Lenke'Den 13de Januar Thorbiørn Christian. far Capetain Weymester Hans Jørgen von? Synnestvedt og kone Giertrud Marie Synnestvedt'Dette tyder vel også på at familien fremdeles var bosatt i Norddal i januar 1810.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jan Erik: Jeg må bare bøye meg i støvet for din utrettelige innsats og ikke minst ditt skape syn ! Jeg for min del har STORE problemer med å lese teksten i denne kirkeboka fra Norddal.Når det gjelder 'nestemann' (hvis det er det han er), Nils Didrik Synnestvedt, så skal han være f. ca.1810? i Trondheim (?). (Molde høres vel mest sannsynlig ut). Etter hans barns antatte fødested skulle man tro at han bodde i Bolsøy i 1844 (sønnen Andreas Swane Dick S.) Trondheim (?) i 1846 (Nils August), i Bolsøy (Molde) (igjen?) i 1848 (Nikolay Kristian), Molde 1849 (Johanne/Hanne Christine Cathrine) og igjen i Trondheim i 1852 (Magnus), der han selv skal ha dødd i 1863 og etterlatt enken Wilhelmine Augusta Dick som levde enda fem år (finnes i Søndre gt. i 1865). (Jeg er usikker på om det er rett at Nils Didrik drev og flyttet fram og tilbake mellom Molde og Trondheim, og jeg vet heller ikke hvilket yrke han hadde).Hans Jørgen Reutz Synnestvedt (1777 Norddal - 1841 Bolsøy) og Gjertrud Marie Astrup (1780 Ørskog - 1827 Bolsøy) skal ha hatt 2 døtre som døde små og fem sønner og fem døtre som levde opp, og av disse har vi ovenfor altså har gjort rede for 6 (4 sønner og 2 døtre): Nikolai Christian (Ørskog 1803), Cecilie Margrethe (Norddal 1806), Magnus Urbeinus (Norddal 1808), Thorbjørn Christian (Norddal 1810), Nils Didrik (ca.1810?) og Henninge (Molde 1818).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder barna til Sogneprest i Vannylven, Nikolai Christian Synnestvedt (1803 - før 1865), så vet vi altså at han var far til Hans Jørgen Reutz Synnestvedt (døpt i Vannylven 24 Nov 1836), Ingeborg Antonetta (f. i Vannylven? ca.1838?), Peter Richardus Møller Synnestvedt (døpt i Vannylven 21 Apr 1840) og (antakelig) Gerhard Marius Synnestvedt (f. i Vannylven 1844?). Såvidt jeg vet var det ikke mer enn 3 sønner og denne ene datteren.Noen som kjenner dåpsdatoen (i Vannylven?) til Ingeborg Antonetta (g.m. landhandler på Ørskog (1865), Olaus P. Krabbe, bosatt på Søholt, Ørskog) ? Og hvem var foreldre/besteforeldre til Olaus P. Krabbe (f. i Bjørnør ca.1832) ?Gerhard Marius Synnestvedt var i 1900 bosatt i Halden, der han var Casserer ved Trælastforretning, g.m. Anna Maren Margrethe Jensdatter Kraft fra Grytten, med seks barn : - Thea f.1875 (1900: Lærerinde v/ privatskole i Christiania), - Edvard f.1877 (1900: Agronom), - Anna f.1881, - Gerda f.1884, - Kathrine f.1886, - Edith f.1890. VAR han sønn av sognepresten i Vannylven ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ragnhild Tvedt

Har en masse på Sygnistveit og Synnestvedt + mange i USA. Etterkommerne der er av og til i Norge. Det er min svigerinnes slekt. Har ikke lest alle svarene du har fått enda (sikkert noe jeg kan fylle inn også). Men jeg kan kanskje hjelpe deg med noe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er stort bare det som framgår av innlegg 29 og 30 ovenfor som 'gjenstår' av det jeg lurte på. Ellers selvsagt ev. korreksjoner og supplementer vedr. de familiene som er nevnt i debatten. Hjelp mottas med takk ! Mvh Per

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ole Øystein Nybø

Olaus Petrus Krabbe 1832-1896 var son til presten Fredrik Christian Krabbe, Orkdal 1798-1875, og Anna Elisabeth Plate Holtermann, Ordal 1801-1883.Fredrik Christian Krabbe var prest i Ørskog i tida 1840-1863. Han var og ordførar i Ørskog i tida 1846-1849. Etter at han gjekk av som prest, vart dei buande i Ørskog.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vigdis Lien Dahl

I innlegg 11 spør Per Nermo hvem Ingeborg Jørgensdatter Synnestvedt er. Hun er ikke Ingeborg Jørgensdtr Synnestvedt, men Ingeborg Jørgensdtr Lyssand, f. 1834. Far var Jørgen Asgautson Lyssand. f 1794 på bruk Lyssand 1. Ingeborg Jørgensdatter ble gift med Mons Vinsjansson Lien på gården Lien i Os. Hun var min oldemor. Opplysningene er hentet fra Os Soga, bind 3.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Erik Torp

Til innlegg 36. Jeg synes denne datoen er relativt enkel å lese. Over tre linjer står det: 3die De / cember / 1837Til innlegg 29. Det jeg har bidratt med i denne diskusjonen har vært ganske enkle oppslag i relativt lettleste kirkebøker. Det har faktisk tatt meg ganske få minutter hver gang. Bare hyggelig å kunne hjelpe, og litt adspredelse fra mine egne mer tidkrevende problemer. Men jeg lurer jo litt på hva hensikten med dette er. Forsøker du (Per Nermo) å kartlegge etterslekten til en av Synnestvedt-ene eller er det noe annet?En liten korreksjon til mitt innlegg 12. Henrik Torbjørnsen Synnestvedt var aldri i nærheten av Farestvedt. Jeg slo opp ekteskapet mellom han og Kirsti Olsdatter Lyssand i de søkbare, transkriberte databasene for Os, og da kom det eneste passende ekteskapet opp med en 'corporal Farestvet'. Den originale kirkeboken er svært skadet, men det er vel så godt som sikkert at det skal stå Synnestvet der, ikke Farestvedt. I kirkeboken er det umulig å lese mer enn ...estvedt med sikkerhet, se øverst til høyre i Lenke. Hvordan og til hvem 'feilmelder' man slikt?Til innlegg 23. Torblå og Torblao er vel samme navn uten og med hardangerdialekt. Knut Torblå (unge Knut) som nevnes, har jeg ikke hørt om før. Finnes det mer informasjon om han?Til slutt: Da jeg kartla den delen av slekten min som kommer fra Os for 15-20 år siden, gjorde jeg en feil. Jeg noterte Maria Wold som mor til Henrik Torbjørnson Synnestvedts barn, i stedet for Kristi Olsdtr Lyssand. Er det noen som har bygdeboken for Os tilgjengelig som kunne tipse meg om Kristi Olsdtr Lyssands aner?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jan Erik: Interessen min ble opprinnelig vakt av en henvendelse fra forfatteren av innlegg #18 vedr. Nikolai Synnestvedt f. 1803 (sognepr. i Vannylven), som befant seg i mitt 'register' og som senere viste seg å være tremenning av Ola Synnestvedt f.1805, som var ane av han som spurte. Så forsåvidt var 'jobben gjort' i og med innlegg #19 fra min side. Men så 'bare måtte' jeg rydde opp i noen av de løse trådene som 'etterforskningen' hadde etterlatt, for å få dem korrekt plassert i denne slekten. Og der har jo du bidratt formidabelt. Og jeg kan dermed slå meg til ro. Samtidig formoder jeg at avklaringene i denne debatten har vært til nogen nytte for andre etterkommere av disse Synnestvedt-linjene, og jeg takker igjen, på vegne av dem og meg selv ... (nysgjerrigPer'en) ...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(Vigdis/37:) Er Ingeborg Jørgensdtr. Lyssand, f. 1834 (d. av Jørgen Asgautson Lyssand f. 1794 på bruk Lyssand), g.m. Mons Vinsjansson Lien, i slekt med neoen av slekten Sygnestvedt nevnt i denne debatten ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(38:) Såvidt jeg har notert var Henrik Torbjørnson Synnestvedt (f. c1727) 1. gang g.m. KARI Olsdatter Lyssand (f. c1722). Det var sønnen Torbjørn f. c1759 som var g.m. en KRISTI Olsdatter (Borgen) (f.1769).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vigdis Lien Dahl

Til innlegg nr 11 og 40. Ingeborg Jørgensdtr Lyssand er så vidt jeg kan se ikke i slekt med noen av av de som slektet fra Sygnestveit på nabogården Lyssand 2. Men hennes svigerdatter, Anna Torbjørnsdtr Lyssand f.1861. gift med Mons Vinsjansson Lien (mine farforeldre)er av etterkommere av sersjant Henrik Torbjørnson Sygnestveit. Nils Tveit, mangeårig ordfører i Os, stortingsrepresentant og forfatter av Os Soga er også av denne slekten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vigdis Lien Dahl

Henrik Torbjørnson Synnestvedt. f. 1727 i Norheimsund, Kvam. Gift til Lyssand i OsTorbjørn Henrikson Synnestvedt. f. 1759 på Lyssand.Kari Torbjørnsdtr, f 1793. g.m Steffen GrindevollHenrik Torbjørnson Synnestvedt, f. 1794 var barnløs og fostret Karis sønnTorbjørn Steffenson Grindevoll, f. 1819.Anna Torbjørnsdtr, f. 1861.(Annas søster Maria var mor til Nils Tveit)Sersjant Henrik Torbjørnson Synnestvedtmsåledes min tip-tip-tip oldefar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange takk, Vigdis !I innlegg 43 skriver du at ''Ingeborg Jørgensdtr Lyssand ... (sin) svigerdatter, Anna Torbjørnsdtr Lyssand f.1861. gift med Mons Vinsjansson Lien''. Men det var vel Ingeborg som var gift med ham (innl. 37) ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vigdis Lien Dahl

Innl. 46 Du har rett. Dette var en feil fra min side. Anna Torbjørnsdatter Lyssand var gift med Vinsjans (Winzent) Monsson Lien. f. 1861.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Erik Torp

Uff, jeg var visst litt trøtt på onsdag. Til innlegg 42, selvsagt er det KARI Olsdtr Lyssand som er kone til Henrik T. S.Og selvsagt mente du DÅPsdatoen. Den leser jeg til 9. mars (1838).Tenkte jeg skulle finne en ny opplysning i dag også, og lette etter Nils Didrik (innlegg 29) i Molde. Da snublet jeg over dåpen til Karen Brems. I innlegg 10 etterlyses hvor Brems-navnet kommer fra. i kirkeboken for Bolsøy/Molde under 1813 finner vi 'døbt d 17de octobr Barnet Karen Brems - Forældre kiøbmand Petter Richardus Møller og Ingeborg Antonette Møller fød Øwre'. Blant fadderne finner vi 'Capit: Veymester Synestved'. Det kan altså se ut som om Brems er et fornavn.Og som det ikke var nok, to linjer lenger ned: ' døbt d 7de Novbr Barnet Hanna Maria Forældre Veymester Capitaine Hans v. Synestved og Marie Astrup Synestved.' (Her er Petter Møller en av fadderne.)Takk for opplysningene i innlegg 39. Som tidligere sagt er Ola Torbjørnson Synnestvedt en av mine tipp-tipp oldeforeldre. Disse Synnestvedt-ene har nok svært mange etterkommere. I forhold til oppsummeringen i innlegg 19 blir min oldefar, Lars Jonson Søfteland (1871-1935), brannmann i Bergen (Sandviken), fetteren til Olaf Nicolay Synnestvedt (1879-1944).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi snakker i Norge ofte så dømmende om 'arrangerte ekteskap', men det skulle forundre meg om ikke foreldrene til Karen Brems (Pettersdatter) Møller (1813-et.1900) og Nikolai Christian ([Hans Jørgensen]sen) Synnestvedt (1803-før 1865) hadde en finger med i spillet når det gjaldt alliansen mellom Karen og Nicolai (gift 1835). (Nicolai's far var fadder for Karen og Karen's far var fadder for Nicolai's søster Hanna Marie (i 1818). Gode forbindelser i 'de øvre skikt' av samfundet i Molde på den tiden ...).Var Lars Jonson Søfteland (1871-1935) og Olaf Nicolay Synnestvedt (1879-1944) søskenbarn gjennom sin mor eller far ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Erik Torp

Moren til Lars Jonson Søfteland, Kristi Olsdtr Lyssand (f 1835) (gm Jon Johannessen Søfteland) var søster til Jørgen Olai Olsen Synnestvedt (f 1852).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.