Gå til innhold
Arkivverket

[#75079] The Andrew Sisters - Amerikansk sang-gruppe med norske aner


Gjest Reidar Oddløkken
 Del

Recommended Posts

Gjest Tore S. Falch

Jeg har nå lest artikkelen i DIS' medlemsblad Slekt og Data nr. 3/2004 (- se debatt-tråd nr. 29190 som det lenkes til i innlegg 17). Artikkelen, som har titelen ''The Andrews Sisters - med røtter i Selbu og Røros'', gir ingen flere opplysninger enn det som er kommet frem i denne tråden. Ja, til å være en artikkel i et tidsskrift som skal henvende seg til slektsgranskere, er den riktig så dårlig, og på beste ukeblad-manér handler den mer om søstrenes liv og karrierer enn om deres norske forfedre og slekt.Så dersom noen ønsker å føye ytterligere kuriosa til historien om The Andrews Sisters og deres norske herkomst, kan de jo begynne med å lete opp rettssaken mot søstrenes morfar Peter Pedersen Sollie på Røros i 1858 der han ble tiltalt for tyveri (- se innlegg 19).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Reidar Oddløkken

Var litt for ung Fjell-Ljom`en også for å få med seg denne rettsaken, hvilke andre kilder skal en lete i. Men har de gått inn i kirkeboka og tilføyd denne tiltalen senere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore S. Falch

Til (53): For å finne ut noe mere om tiltalen mot Peter Pedersen Sollie for tyveri i 1858, må man oppsøke Statsarkivet i Trondheim og lete i justisprotokollene fra Røros Bergrett eller Gauldal sorenskriveri.Det er nok ennå ikke slik at man kan sitte hjemme foran pc'en og tro at man har tilgang til alle kilder for sin slektsforskning - selv om jeg har en stygg mistanke om at veldig mange nøyer seg med kirkebøker og folketellinger på Digitalarkivet og dermed overser de enorme kildemengdene som finnes i arkivene.Man kan jo begynne med å lese om rettsarkiver her - Lenke .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Reidar Oddløkken

Det er nok riktig Tore, men han slapp inn i United States med tiltalen så han måtte vel ha fått en form for 'amnesti'? Eller var det ikke så strengt den gangen? Ellers var han vel bare 14-15 år da han fikk tiltalen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.