Gå til innhold
Arkivverket

Gamle bardomsminner


Terjen
 Del

Recommended Posts

Då eg vaks opp langt ute i havgapet var tida heilt annaleis enn no. Kommunikasjoner er kanskje nøkkelordet til forandringen. Det som eg lurer på er om det finnes et fora eller om slike ting finnes her? Det er følgjande: Farfar og farmor hadde mange "tauser" eller tjenestejenter som hjalp til både i huset, i floren, med slåtten, i posten og i butikken. Dette er no langt over 50 år sidan og det er kanskje ingen som hugsar noko om dette. Dette var i ei lita bygd på Stolmen i Austevoll. Korleis kan ein finne tilbake til desse om ein ønskjer det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Terje N Aarland,

 

Da er gamle privatbrev og kort kjekke å ha, der står det ganske ofte om hvem som var "tauser" og tjenestefolk og hos hvem disse var. Får du tak i brev skrevet fra der dine besteforeldre bodde (eller nabobruk), kan du få greie på en hel del. Men da må du få greie på hvem dem eventuelt skrev til, finne etterkommere og spørre om det eksisterer slik korrespondanse. Ellers er det nok folketellinger (men dem er vel ikke tilgjengelig for den tida du vil finne ut av). Men lykke til med leting videre.

 

V.h. Svein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.