Gå til innhold
Arkivverket

Slektene Kruse, Krach og Krom


Per Thomasrud
 Del

Recommended Posts

En av mione forfedre het Jacob Albretsen Kruse, 1699 - 1788. Han kjøpte gården Michely Høvig i Lier ved Drammen i 1735, og var gift med Petronelle Dorthea Krach. På grunn av dårlige tider klarte han ikke å beholde gården, og denne ble solgt til hans svoger Jens Krom fra Kongsberg i 1745. I skiftet etter Jacob Albretsen Kruse nevnes følgende 6 barn: Jacob, Peder, Albret (på reise fra Holland til India), Kirsten (enke etter Hans Lønsverk, Kongsberg), Malene og Catherine, som var gift med Erik Christian Hee fra Danmark og bosatt på Ringerike. Jeg har forsøkt å finne opplysninger om hvor Jacob Albretsen Kruse ble født, og hvem hans foreldre var, samt tilsvarende opplysninger om både slektene Krach og Krom. Dersom noen vet noe om dette, hadde jeg satt pris på å få opplysninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Per

 

Albret,Albert,Albrit Kruse er nevnt mange ganger i tingbøkene for Ringerike.(1682,1683,1684,1685,1689,1690,1691,1697,1699,)

Christen Kruse er også nevnt,(1691)

de fleste av Ringerikes tingbøker er transkr/avskrevet 1652-1700 (Ringerike Slektshistorielag.)

 

Du kan se bøkene på hjemmesiden. http://www.ringerike-slektshistorielag.com/

 

Tom

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jens Jensen Krum var født i Drammen(?) 30. juni 1700 og døde på Fiskum i Øvre Eiker i 1779 (begr. 3. juli). Han etablerte seg som "leverandør" i Kongsberg i 1739. Han kjøpte Fiskum hovedgård i 1745, men også en rekke andre eiendommer i Øvre Eiker (Gulliksrud, Bollerud, Gunhildrud, Nordre Darbu). I tillegg til leverandørvikrsomheten drev han med skogsdrift og trelasthandel.

 

Jens Krum var første gang gift med Anne Jensdatter Lund (f. 1701). Hun døde rundt årsskiftet 1737/38, og Jens Krum giftet seg på nytt i Kongsberg den 7. juli 1739 med Boel Margrethe Krich (1705-1792). Hun er vel da søster av "Petronelle Dorthea Krach" som Per Thomasrud nevner i sitt innledningsinnlegg? Boel var datter av Just Philip Krich og Magdalena Lyche. JPK var offiser og skal ha kommet fra en gammel tysk adelsfamilie. Han er omtalt i Ovenstads militærbiografi (bd. 2, s. 71). Han var sekondløytnant i Cicignons geværinfanteriregiment under Den store nordiske krig. Etter krigen avanserte han til premiærløytnant. Han fikk avskjed den 3. april 1730.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.