David Stien Skrevet August 11, 2017 Del Skrevet August 11, 2017 På 24.4.2012 den 21.36, Anne Steine skrev: Jeg håper at jeg har klart å sende et bilde nå. Dersom ikke må jeg tilkalle hjelp i morgen :) Min svigermor har en lik skje, men den er i Tinn og den ser ut som den er motparten av den skjeen på bilde om det skulle vært for å ta salat med. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Odd Rolf Roland Skrevet November 15, 2017 Del Skrevet November 15, 2017 (endret) Det ble laget flere forfalskninger av en sølvsmed, disse ble omsatt på Sørlandet. https://www.nb.no/nbsok/nb/dd7ca0228e73f0b0952386bfbff7197b?index=1#87 Endret November 15, 2017 av Odd Rolf Roland Anett Ytre-Eide reagerte på dette 1 Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fredrik.kittilsen@gmail.com Skrevet Mars 11, 2018 Del Skrevet Mars 11, 2018 Hei; jeg har også en lignende skje (eller mer korrekt(?) kanskje en kakespade) med et håndtak/skaft som ligner på det som er avbildet i posten over (fra Anne Steine, skrevet April 23, 2012). "Bladet" ser altså mer ut som en kakespade enn et "skjeblad", ellers er skaftet ganske likt (bortsett fra at nederst på skaftet (ved overgangen til "bladet" står (årstallet?) 1624 - og IKKE 1690. (1624 er for øvrig året "mellom" 1623 og 1625 som Anita Holck refererer til som alternative fødselsår for Søren Schive i posten over (Anita Holck, April 23, 2012)). "Bladet" (som har en "farge" omtrent som tinnskaftet, har ikke noen form for sølv-betegnelse, men det er likevel ganske blankt og litt "mykt". Det ser ut som om det er "hamret" flatt med et eller annet svakt kuleformet verktøy. Nederst på skaftets bakside (omtrent der bladet er festet i skaftet) er ordet "TINN" preget/slått inn (i "moderne" skrifttype). Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ann-Mary Engum Skrevet Mars 11, 2018 Del Skrevet Mars 11, 2018 # 28 Du bør endre visningsnavnet til ditt fulle navn isteden for e-postadressen din. :-) https://www.digitalarkivet.no/content/change-display-name Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Logg inn for å kommentere
Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn
Logg inn nå