Gå til innhold
Arkivverket

Søk i folketeljinga 1910


Halvor Skurtveit
 Del

Recommended Posts

Hei

 

Har eit par spørsmål om folketeljinga i 1910:

 

- Er det mogleg å søkja etter alle personar fødd i ein periode, t.d. alle fødd mellom 1. mai 1885 og 30. april 1895?

 

- Er det mogleg å søkja etter alle personar som var fast busette på ein stad (både dei som var til stades og fråverande) i same søket? (Det vil seia å berre utelata dei som var mellombels til stades.)

 

Venleg helsing

Halvor Skurtveit

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

 

Du kan søke etter personer født i en periode ved å bruke trunkering. Dvs at du i feltet for fødselsdato skriver 188*|189* Da vil systemet lete etter personer født på 1880-tallet eller på 1890-tallet. Denne formelen med loddrett strek og asterisk kan du bruke for så mange kombinasjoner du orker. Jeg ville ikke tatt med dato i søket for 1910-tellingen var første gang man skulle skrive fødselsdato og det har vist seg at det hadde man ikke helt kontroll på, så det kan være store avvik i datoen som står i tellingen og den du finner i kirkebøkene.

 

Nei det er ikke mulig å søke på flere bostatuser på samme tid. Søkeskjemaet for 1910-tellingen er satt opp med en meny for bostatus og du kan bare velge et av alternativene om gangen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mi meining er at ein ved fyrste forsøk kan bruke dato/år dersom dette er kjent. Dersom ein ikkje då finn den ein er ute etter kan ein prøve neste søk utan dato/år, evt. med deler av dette. I mange tilfelle er dato/år rett, noko som gjer at ein raskt kan finne rett person i teljinga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.