Gå til innhold
Arkivverket

Hvem er siste bruker på Åse, Andøy i 1673? Stiftamtstueregnskap


Jørgen M. Steen
 Del

Recommended Posts

Trenger hjelp til å tyde navnet (?) på den siste brukeren på Aase (øverst til venstre)

Oluff Jensen ij pd

Reier Torgirsen ij pd

Hans Jensen j w

Knud ibm j w

Niels Knudsen j w

Mons Jensen j w

??? j w

 

Stiftamtstueregnskap nr. 3 (1673-1673), Dokumentside, Side upaginert
Brukslenke for sidevisning: https://media.digitalarkivet.no/rk20110404610798

 

Om det kan være til hjelp:

I 1670, Encken Else (ij pd), Reier Torgersen (ij pd), Anders Knudsen, Hans Jensen, Knud Nielsen, Mads Michelsen, Mons Jensen
https://media.digitalarkivet.no/rk20110404610032

I 1675, Ole Jensen, Ole Olsen, Hans Jensen, Knud Nielsen, Niels Knudsen, Monns Jensen, Peder Olsen, Ole Jetmundsen
https://media.digitalarkivet.no/rk20110404620127

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det er ikkje ein brukar.....

 

"Gresleie" står det; dvs at nokon av (evt. alle) dei andre brukar denne parten som tilleggsjord.

Elles: dei fem siste partane er 1/2 våg ( w) ikkje 1 våg (j w), men det visste du kanskje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gresleie! :D Takk.

 

Nei, dette med våg & pund har absolutt ikke gått inn i hjernebarken enda (dvs, "oversettelsen av i, j osv). Jeg leser det som at Aase var på totalt iiij våg, men hvor mye det er... Streken gjennom J'en har gått meg hus forbi, fint at du påpekte det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 våg = 3 pund; 1 pund = 24 mark

strek gjennom siste "siffer" i romertal = 1/2 mindre

 

Oluff og Reier  har 2 pd 6 mk (ij pd vj mk)

Endret av Ivar S. Ertesvåg
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Logg inn for å kommentere

Du vil kunne skrive en kommentar etter at du logger inn



Logg inn nå
 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.