Gå til innhold
Arkivverket
Rolf Karlsen

Hjelp til å tyde pantebok, Oslo 1882

Recommended Posts

Rolf Karlsen

Hei

Jeg har problemer med å få en meningsfull tolkning av en tinglysning i Oslo. Kan noen hjelpe med å skjønne hvordan disse oppmålingene skal forståes?

 

Her er mitt resultat:

1882

N 16
n.2.o.1882. Femti øre. Vi undertegnede Statsraad C. Schweigaard som eier av grunden N 13 i Oscarsgade Homansbyen og Grosserer Jacob Blasund(?) som eier av grunden nr 11 i samme Gade er enige om, at ingen av os skulle(?) bebygge Grændeslinien mellom nevnte vore Eiendommer nærmere end 3,75 m = tre, fem og sytti hundredels meter at regne fra et Punkt, isomligger 21,96 = Een og Tyve six og nitti hundredels meter fra den nåværende Oscars gade indtil et punkt, der ligger 37,65 * syv og tredve, fem og sigstig hundredels meter fra isamme(?) Gade, ..... i det Hele 15,69 er Femten ni og sixti hundredels Meter. Denne gjensidige For.... og Ind ... ..... for det stemplede papir vedkommende for tilsammen 100 = Et hundrede kroner - Christiania 7. novbr. 1882. Chr. Schweigaard - Jacob Blasund

 

SAO, Oslo byskriverembete, G/Gb/Gba/L0054: Pantebok nr. I 54, 1882-1883, s. 716-717
Brukslenke for sidevisning: https://www.digitalarkivet.no/tl20080729310360
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gunnar Sigdestad


Vi Undertegnede Statsraad C. Schweigaard som Eier af Grunden No. 13 i Oscarsgaden Homandsbyen og Grosserer Jacob Blaauw som Eier af Grunden No. 11 i samme Gade ere enige om, at Ingen af os skulde bebygge Grændselinien mellem nævnte vore Eiendomme nærmere end 3,75 er Tre, fem og sytti hundrededeels Meter at regne fra et Punkt, som ligger 21,96 er Een og Tyve sex og nitti hundrededeels Meter fra den nuværende Oscars Gade indtil et Punkt, der ligger 37,65 er syv og tredive, fem og sexti hundrededeels Meter fra samme Gade. altsaa i det Hele 15,69 er Femten ni og sexti hundrededeels Meter.
Denne gjensidige Forpligtelse og Indrømmelse ansættes for det stemplede Papirs Vedkommende for tilsammen 100 er Et hundrede Kroner.-

Christiania 7de Novbr. 1882.-

Chr. Schweigaard.-   Jacob Blaauw.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Rolf Karlsen

Takk for dette! Teksten ble bedre - men jeg må nok sette meg ned med blyant og papir for å forstå det hele 🙂

Hilsen Rolf

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.