Gå til innhold
Arkivverket

Tyding av overdragelse i pantebok 1758 (nr. 561)


Ole Christian Risdal
 Del

Recommended Posts

Skulle gjerne hatt oversatt denne overdragelsen. Er veldig glad for svar! Her linken: https://media.digitalarkivet.no/view/10118/79?indexing=  Det er altså Peder Pedersen Backerud som får denne skjøta. Det jeg bl.a. lurer på er om dette kan tyde på at han er fra garden eller om han kommer fra en annen plass, eventuelt inngift? Var det vanlig at man tok det nye gårdsnavnet med det samme man fikk skjøte?

Peder-pedersen-bakkerud1758.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står ikkje noko i skøytet som fortel kvar Peder kom frå, bortsett at frå at han er kalla "Bacherud".

 

Finst det ei kårkontrakt også?  Der kan det stå noko om slektskap.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok! Takk skal du ha! Eg skal sjå om eg finn ei kårkontrakt. Eg har også eit spørsmål til denne frå 1760. Kan det stemme at det står Peder Risdal i 5. nedste line?

Groberg-skabo.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Ole Christian Risdal skrev:

Eg må nok lære meg meir gotisk!

Det gjer nok lesinga enklare. 

Men her (som vanleg i tida) er namn skrivne med latinsk skrift, ikkje gotisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.