Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Rolf-Ole Frantzen

Arkivere signerte avtaler

Recommended Posts

Rolf-Ole Frantzen

Et stadig tilbakevendende tema er trenger vi tilleggsarkiv for skriftlig signerte avtaler når de er skannet i et godkjent elektronisk sak-/arkiv system.

Idag skanner vi inn signerte avtaler og legger den fysiske papiravtalen i ett eget kontraktsarkiv. Dette medfører dobbelarkivering av disse avtalene. Når vi får en elektronisk signert avtale, så legges den kun i i Sak-/arkivssytemet. For en utskrift av denne for registrering i kontraktsarkiv er jo som å legge en ugyldig kopi i fysisk kontraktsarkiv.

Så spørsmålet er det nødvendig med et fysisk kontraktsarkiv for de manuelt signerte avtalene, selv om de er skannet inn i godkjent arkivformat i vårt godkjente elektroniske sak-/arkivsystem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnitaRiise (Statsarkivet Bergen)

Ifølge Riksarkivarens «Forskrift om endring i forskrift om utfyllende tekniske og arkivfaglige bestemmelser om behandling av offentlige arkiver.» så ser det ut til at originale signerte kontrakter bør beholdes:

§ 1-3. Kassasjon av papirversjoner ved skanning

Når dokumenter på papir blir skannet og arkivert elektronisk i tråd med bestemmelsene i dette kapitlet av forskriften her, kan papirversjonen av dokumentene kasseres med mindre lovbestemte formkrav, for eksempel krav om håndskrevet signatur, eller andre juridiske hensyn krever at papirversjonen bevares.

https://lovdata.no/dokument/LTI/forskrift/2002-10-01-1066

 

Du kan forsøke å sende inn spørsmålet til postmottak@arkivverket.no . Da blir det saksbehandla og du vil nok få et noe meir offisielt svar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.