Gå til innhold
Arkivverket

Hvor ble det av Maren Gurine Olsen og sønnen Gustav Adolf Kristiansen som emigrerte til USA i 1906?


Yvonne Roualet Thoresen
 Del

Recommended Posts

Tusen takk for detektivarbeid og engasjement, Egil og Lars! 🌸
Dette er skikkelig innvikla.
Hilma ble døpt Hilma Otilje Grimsrud, Oppgitt som Hilma Summer når henne far døde i 1943, gift med Alfred Edward Clarke i 1951? oppgitt som Hylma Grimsrude, seinere Hilma Helen Clarke og på gravsteinen kun Helen Clarke. 
Hvor kom Helen fra? Var det en tilpasning av Hilma, som var mer gangbar i Amerika?
Navnebyttene til Alfred klarer jeg ikke helt å følge, men skal gå nøye gjennom alt. Kan han/de ha hatt en grunn for å bytte navn kanskje?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her ser vi at Alfred Edward Clarke må ha vært gift med Helene Hilma Clarke før 16.10.1940 som var registreringsdato for dette kortet i CaliforniaU.S., World War II Draft Cards Young Men, 1940-1947 - Ancestry.com

 

Herman A. Sommer ble som vist over skilt fra Clara Sommer 02.05.1949. Oppgitt grunn: "Desertion". Han i California hun i Marion county Oregon.
 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Mystisk!

 

Alfred Edward Clarke, f. i Aberdeen, SD 17. oktober 1904 - nøyaktig samme som Herman Arnold Sommer! Du finner vel ikke Herman Arnold Sommer i WW 2 Draft Reg Cards?

 

Stukket fra kona engang på 1930-tallet, endret navn, giftet seg (eller ikke?) med Hilma (i så tilfelle = bigami!) som også har "endret" navn.....og så "gift påny" i 1951......😲 😵 🤯

Endret av Egil Johannessen
  • Liker 1
  • Forvirret 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Ja, de gjemmer seg godt disse to (Herman Arnold/Alfred Edward og Hilma Otilje/Helen Hilma) - finner de ikke i census 1940 og 1950 (foreløpig).

 

Ellers, det kan jo ikke være tvil om at Herman Arnold Sommer og Alfred Edward Clarke er identiske. Det fremkommer gjennom OBIT's (barn og bror oppgitt).

 

Kona, Clara Sommer, visste vel ikke at han hadde byttet navn, kun at han oppholdt seg i CA ved skilsmissen i 1949.

 

Jeg har foreløpig ikke funnet noe ekteskap for Herman A/Alfred E og Hilma/Helene Hilma før 1940 - har du?

 

Ved farens død så var informanten Mrs. Hilma Sommer, så det er tydelig at navnet Sommer har vært i bruk i tillegg til Clarke. Mrs. Hilma Sommer (1943), Mrs. Helen Hilma Clarke (1940), Hylma Grimsrude (1951) og Helen Hilma Clarke/Hilma H Clarke (1978) er samme person slik jeg ser det. F. dato 14. august 1909 stemmer, hun var sykepleier og f. i ND (se OBIT).

 

Moren til Herman, Arnoldina, døde i 1971 - hennes OBIT - The Capital Journal Salem, Oregon • Thu, 28 Oct 1971 Page 16https://www.newspapers.com/article/the-capital-journal-obituary-for-arnoldi/144239461/

 

Der er 2 sønner nevnt; Herman i Las Vegas, NV og Albert, Salem, OR. Herman/Alfred Edward bodde i Caliente og ligger litt nord for Las Vegas.

 

Broren til Herman, Bernhard J Sommer, døde også i 1971 - hans OBIT - The Capital Journal Salem, Oregon • Tue, 5 Oct 1971 Page 28https://www.newspapers.com/article/the-capital-journal-obituary-for-bernard/144241625/

 

Her er 2 brødre nevnt; Herman i North Las Vegas, NV og Albert, Salem, OR.

 

Jeg har ikke funnet noen Herman Sommer som bodde/døde i Nevada i det tidsrommet vi her snakker om. At familien fortsatt kalte ham Herman (til tross for navnebytte) finner jeg helt naturlig.

Endret av Egil Johannessen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tar med en OBIT til for Alfred E Clarke, litt annen ordlyd - Statesman Journal Salem, Oregon • Sun, 3 Feb 1985 Page 12https://www.newspapers.com/article/statesman-journal-obituary-for-alfred-e/144237029/

 

Tar også med en OBIT til for Hilma Helen Clarke - Statesman Journal Salem, Oregon • Sat, 19 Aug 1978 Page 26https://www.newspapers.com/article/statesman-journal-obituary-for-jtllmi-he/144237308/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Barna til Herman A Sommer/Alfred E Clarke var:

 

Donald James Sommer - død 2021

 

Robert Eugen Sommer - død 2012

 

Patricia Louise (Lou) - gift Greig - tror kanskje hun lever fremdeles......

Endret av Egil Johannessen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei har ikke funnet noe annet ekteskap for Alfred E/Herman og Hilma Helen, enn det som det er funnet sertifikat for i en tidligere post her. Med de tre barna hans (Donald, Patricia og Robert) og hans søsken som er oppgitt i flere OBITs kan det vel ikke være noen tvil om at det er en og samme mann.

Enten levde de sammen som mann og kone uten å ha gifta seg, men omtalte seg som gift eller så må han ha vært gift med to samtidig. Det ser ut som de ikke fikk noen felles barn, så da var det kanskje lettere å leve sammen uansett om de løste det på den ene eller andre måten. Aldri vært borte i lignende sak. 🤔

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Yvonne Roualet Thoresen skrev:

Enten levde de sammen som mann og kone uten å ha gifta seg, men omtalte seg som gift

 

Mest sannsynlig.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.