Jump to content
Arkivverket

Kittilsbyeie


Torhild Shirley

Recommended Posts

I følge gards- og slektshistorie for Flå, bind 1, siden 489, så bodde Eli Bjørnsdatter (1705) (datter av Bjørn Fingarsen) på gården Kittilsbyeie i Soknedalen. Kittilsbyeie er også nevnt in gards- og slektshistorie for Flå, bind 2, men jeg får ingen andre treff på Kittilsbyeie. 

I O. Ryghs bøker, finner jeg Kittelsby i Haug og Lunder sogn i Norderhov, så jeg lurer på om kittilsbyeie var i Sokndal og ikke Soknedalen...

Jeg finner gårder Kittelsby i Ringerikske slekter, men Eli Bjørnsdatter, gift med Anders Hansen, er ikke nevnt. https://www.nb.no/items/b0732d766b0aa1bb48064926a6118f02?page=129

 

Eli og Anders giftet seg i juni 1733 i Nes. https://media.digitalarkivet.no/view/8541/102 De hadde 6 barn: Erich (1735), Randi (1736), Bjørn (1738), Ragnhild (1739), Hans (1742), og Rangdie (1747). 

 

Jeg forsøker å bevise, eller motbevise, at Hans (1742) er den samme som Hans Andersen som giftet seg med Kari Gullichsdatter i Sigdal den 20. juni 1968.  https://media.digitalarkivet.no/view/8501/100   Finner ikke foreldre eller søsken som faddere på Hans' barn. Finner ikke skifter etter Anders eller Eli på Kittelsby. Har så langt ikke funnet noe bevis som knytter Hans (og Kari) til Anders og Eli.

 

All hjelp mottas med takk.

Link to comment
Share on other sites

hei,

Hans Andersen og Kari Gulliksdatter er mine aner og jeg leita lenge for å finne opphavet til Hans.  MEN jeg fant ut av

det til slutt, takket være god tyde-hjelp (se gammel debatt under Tyding av skannede kilder:  Skifte etter Peder Torgersen mellom Green i Sigdal.

Får dessverre ikke lagt lenke, men du finner det nok).  Siterer:  Den anden og yngste Daatter afgangne Berthe Pedersdatter hennes Slegfreed Søn Hans Andersen 

ligeledes osv.  Bygdebøkene har feil farsnavn på Hans (Pedersen), men det riktige navnet på faren er ANDERS. 

Jeg vet ikke hvor Hans ble født (har ikke funnet ham i Sigdal), og jeg vet ikke mer enn at han ble født utenfor ekteskap og at moren var død før 1760, jfr. skiftet over.

Karis foreldre  var Gullik Pedersen Mollerud og Berte Olsdatter Rustand, men det vet du sikkert allerede.

Jeg  vet ikke noe om Anders, faren til Hans, så hvis du kan finne ut mer om Anders, hadde det vært flott.

Okke som, opphavet til Hans Andersen på morssiden er mellom Green Sigdal.

 

Astrid

Link to comment
Share on other sites

Heisann, Astrid.

Takk for flott informasjon. Siden du skrivet at Hans Andersen var født utenfor ekteskap, går jeg ut fra at ordet Slegfreed henviser til det? Kan ikke huske å ha sett det ordet før.

Som nevnt over, er Hans knyttet til Anders Hansen på Kittilsby, men det tror jeg nå er motbevist. Faren til Hans forblir trolig et mysterium - født utenfor ekteskap, hadde han ikke krav på farsarv, så han blir neppe å finne i andre skifter.

 

Torhild

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.