Gå til innhold
Arkivverket

[#7167] Susanne Lauritsdatter , Storøen Kind i Sogn og Fjo


Gjest Rune Thorstensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Rune Thorstensen

Susanne Lauritsdatter giftet seg i Kind den 27.12.1702 med Anders Nielsson , Nedre Standal . Er der noen som vet hvem denne Susanne var datter av?Mvh. Rune Thorstensen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kate Øren

Susanne var dotter til Laurits Olsson Storøy. Lars var truleg gift med Dorte Andersdotter Foss, død 1706. Ho var visstnok i slekt med Anders Foss (1583-1607). Foss-folket budde på Flora.Far til Laurits var Olav Storøy. Første Olav Storøy nemnd i 1615. Laurits var 57 år i 1701, og gifta seg oppatt med Malene Karnilsdotter Valvik i 1707.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kate Øren

Dorte var syster til Desiderius Andersson Foss på garden Flora (idag byen Florø). Han døydde i 1708, 63 år gamal. Far deira heitte Anders Nilsson Foss. Han var om lag 50 år i 1666. I Florasoga spekulerar forfattaren i om Foss-folket stamma frå bispen Anders Foss (1583-1607). Flora har vore kapteinens frigard og seinare prestegard, og dei som heldt til på garden, var nok av litt meir enn vanleg bondestand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.