Gå til innhold
Arkivverket

[#7290] Edvard Strandhagen, født ca. 1850, Molde området ?


Gjest Hanne Heen
 Del

Recommended Posts

Gjest Hanne Heen

Hei Har fått en forespørsel om noen kjenner til en person ved navn Edvard Strandhagen, reiste til Amerika og ble bosatt i Connecticut før de flyttet videre til Sør California. Han fikk en sønn ved navn Edvard strandhagen og også et barnebarn med samme navn. Sistnevnte søker nå etter aner og slektninger i Norge. Noen som kjenner til disse navnene ? Hanne Heen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Du finner Strandhagen både i Bolsø og Kvernes, M og R, i 1865-tellingen, men det ser ikke ut til at Edvard bodde der da... Vet du når han reiste til USA?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke så rent få småbruk som heter Strandhagen og de er spredt på mange fylker. I tillegg har vi Strandhaugen. For å gjøre dette enda vanskeligere, ser det ut til at Edvard var et skikkelig motenavn rundt 1850. Nå skriver du riktignok "Molde-området?" i overskriften, Hanne. Men det er kanskje bare ren gjetning?Er det mulig å hoste fram noen flere opplysninger, så hadde det vært fint. Når omtrent utvandret denne Edvard? Vet man noe om at andre i familien dro samme vei? Hva er fødselåret 1850 basert på? Hadde Edvard flere barn enn sønnen Edvard, og hva het de eventuelt? Hva het kona hans og vet man noe mer om henne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Du finner en Edward Strandhagen f. 23.7.1904, som først bodde på østkysten, død des. 1976 i Orange Co. California på Familysearch - social security death index (SSDI). Og en Edward Strandhagen f. 3 Nov 1932 (Conneticut), død 23 Des 1999 i Arizona. Dette er vel tjukke slekta?!En Edvard Edvardsen f. 1865 i Kvernes, M og R, reiser til USA fra Kristiansund i 1885, forresten.Men se på denne linken (klipp ut alt og lim inn):Lenke heter Staurhaugen i Edø, M og R., far i huset er Edvard Eistensen f. 1850 og yngste sønn er Edvard Edvardsen f. 1897. Staurhaugen og Strandhagen er jo ikke så ulike...Eldste Edvard er 16 år og tjenestekar på Hjeldberg i 1865, det er gjerne faren hans du finner på Dyrnes i samme telling.Lykke til med floken!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hanne Heen

Hei Tusen takk for tilbakemeldingene, jo det ser ut som det er nyere enn jeg antydet, fikk tilbakemelding fra Amerika i dag at den eldste han kjente familemedlem han har funnet er : Harry Strandhagen, født 14.04.1879. Muligens er Harry en Amerikansk form for Harald, fikk ikke opplysninger om han er født i Norge eller Amerika,men det kommer vel om han vet noe. I denne familien skal det finnes et familieskjold med blått over gull, vet ikke hvilket motiv. Noen av slekten fra Norge hadde vært i Amerika på besøk i 1960 årene men navn visste han ikke. Og personer som kunne visst noe i Amerika er visst gått bort. Takk for all hjelp foreløpig. Hanne Heen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hanne Heen

Glemte å si at det Heidi har funnet er nok riktige personer i Amerika. Men det må jo vel finnes noen i Norge som er av samme familie også, forhåpentligvis. Takk igjen Hanne Heen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Hei,Edward i Arizona skrev seg forresten som Edward J. Strandhagen. Der ble det født Strandhagener så sent som 1970...Og søsteren/kona til Edward f. 1904 kan ha vært Grace Strandhagen f. 1909, død feb 1983.Du har også en Alfred W. Strandhagen f. 27.11.1906 i Conneticut, død 5.6.1994 i Florida (bror til Harry f. 1902?).Jeg så også på Harry på SSDI: Han som var født 1879 kom til Illinois og døde i Detroit, Michigan mai 1966. Du har også en Harry f. 29.5.1902 død feb 1986 i Conneticut og en Harry f. 9.3.1917 i Illinois (sikkert sønn til han fra 1879) død des 1968. Kona til han fra 1879 kan ha vært Sadie F. Strandhagen f. 19.1.1887 død jan 1983 i Grosse Pointe, Michigan. Og en sønn kan ha vært Adolf Gustav Strandhagen f. 4.5.1914 i Michigan, død 24.6.1994 i Indiana.Adolf G. Strandhagen var nok litt av en kjendis i Midtvesten, han er omtalt ni år på rad i "Who's Who in the Midwest", i "Who's Who in Technology", og seks år på rad i "American Men & Women of Science" - A biographical directory of today's leaders in physical, biological and related sciences. Han drev visst med en slags "Mechanical Engineering".En Olive Strandhagen var skredder i New York i 1889 ifølge telefonkatalogen. Det er nok den samme som skredderen (som skrev seg for Oluf da) som hadde vært hjemme i Norge i 1898, som 56-åring, sammen med datteren Charlotte på ti. Da dro de hjem til New Haven, Conneticut! Ifølge Ellis Island kom de med skipet Cymric via Liverpool. Det kan jo være far til Harry f. 1879 og/eller Edward f. 1904?Kanskje hvis vi finner denne Oluf i emigrantprotokollene fra Norge i 1898, så kan det gi oss en bedre pekepinn?!Det blir masse teorier dette her...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Telefonkatalogen her hjemme har 35 Strandhagen. Helge, Kjetil, Marit og Oddvar (f. 1929) i Molde og Anna i Ørsta. Kanskje en telefon til dem ville være vel verdt tellerskrittene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det slik å forstå, Hanne, at Edvard Strandhagen (f.ca.1850) ikke fantes? Men at Harry Strandhagen nå er den eldste familien sikkert kjenner? I så fall holder jeg en knapp på denne familien som reiste fra Christiania til Amerika med New York som bestemmelsessted 13.9.1879: Olaf Strandhagen, 37 år, arbeider Christine Strandhagen, 27 år, hans kone Olaf Jørgen Strandhagen, 9 år Einar Strandhagen, 7 år Eline Strandhagen, 3 år Karen Strandhagen, 2 år Eyvind Harald Strandhagen, 4/12 år (?) Familien kom fra Elverum. Det er noen gårdsbruk som heter Strandhagen der. Jeg har sett litt på FT 1865 etter de voksne her, men uten noe sikkert resultat.Denne Olaf Strandhagen er kanskje den skredderen (Olive Strandghagen) som Heidi har funnet i New York i 1889. Den yngste sønnen (Eyvind Harald) kan kanskje være den Harry Strandhagen som er registrert i SSDI med fødselsdato 14.4.1879. Alderen (4/12 år) betyr vel at han var født ca. mai 1879 og da er vi jo svært nær.For å nøste videre på dette, kan det være aktuelt å kjøpe noen flere opplysninger fra SSDI Administration. Da kan man i prinsippet få vite det opprinnelige navnet på denne Harry, foreldrenes navn m.m. I Elverum kan man sikkert finne ut en god del ved å saumfare kirkebøkene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.