Gå til innhold
Arkivverket

[#7402] Solli/ Sollia.


Gjest Torleif Odland
 Del

Recommended Posts

Gjest Torleif Odland

Er det noen som kjenner til om det i Ringebu-distriktet, har eller eksisterer noen gård/ husmannsplass med navnet Solli/Sollia. Det kan også muligens vere at navnet kommer fra andre siden, alså på Østerdals-siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Egil Theie

Solli/Sollia kan kanskje være en gård, men området Sollia har hørt inn under Ringebu, men er nå under Stor-Elvdal, tidligere Åmot. Se denne hjemmesida: Lenke der det gis forklaring på Sollia. Kilder for Sollia kan finnes både i Ringebu, Stor-Elvdal og Åmot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Halvor Aaby

Det er kommet et bind med gårds- og slektshistorie for Sollia. Forfatter er Bjørn Brænd. Sollia I er utgitt av Stor-Elvdal kommune 1989. I dette bindet står det mye om historia til Solli-gården som ble rydda på slutten av 1600-tallet. Bind II av Solli-boka er ikke kommet ennå. Sollia var en del av Ringebu prestegjeld fram til 1862. I 1864 ble Sollia egen kommune. Ca 100 år seinere ble denne bitte lille kommunen slått sammen med Stor-Elvdal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.