Gå til innhold
Arkivverket

[#7766] Elling Annanias Larsen, f. i Bergen 25.01.1825. Nå


Gjest Hans Mathisen
 Del

Recommended Posts

Gjest Hans Mathisen

Denne Elling var ifølge familietradisjonen en bror av bl.a. Hans Olsen Nygaard og sønn av Ole Andersen og Kari Nilsdatter, som bodde på Nygaardsstrømmen i Bergen i 1820-årene. Etterkommere av Hans Olsen Nygaard har ment å vite at Elling "utvandret tidlig" til Amerika, men det har hittil ikke vært mulig å finne ham, hverken i emigrantprotokoller eller som bosatt i Amerika. Nå har vi funnet ut at han nok bare var en fosterbror av ovennevnte Hans Olsen, og at hans navn var Elling Annanias LARSEN, mens vi har lett etter ham som Elling Olsen. Men heller ikke Elling A. Larsen klarer vi å finne i emigrantprotokollene her på DA. Det er ikke særlig tvil om at han emigrerte, for etterlatte notater fra familien navngir faktisk et par av hans angivelige etterkommere "over there", uten at disse navnene hittil har vært oss til hjelp (Dorothe Thomsen og Judy Frantzen).Elling giftet seg i Bergen 06.08.1847 med Anna Carine Ellevsdatter, men hadde da allerede døpt datteren Andrine Helene Elvine 30.05. samme år i Domkirken. Han har altså tidligst emigrert i 1848. Kan noe hjelpe oss med å finne hans emigrasjon?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hans Gangstø

Er dette en slektning av Elling ? Førenamn Etternamn Prestegjeld Alder Dato År Nr 526 Ole Olsen Nygaard Leirdahl 29 Apr 27 1855 93 Førenamn Etternamn Prestegjeld Alder Dato År Nr Hentet fra passregisteret emigranter fra Bergen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hans Mathisen

Til Hans Gangstø:Nei, jeg kan ikke se at det er noe slektskap mellom den Ole Olsen Nygaard og vår Elling, som vi altså lenge trodde het Olsen Nygaard, men som det nå har vist seg var sønn av en Lars.MVH Hans

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.