Jump to content
Arkivverket

[#10715] Carl Amandus Johansen, Fredrikshald (Halden) f. 1845


Guest Tore Granly

Recommended Posts

Guest Tore Granly

Ihht en forhørslengde fra Skee i Bohuslen skal en Carl Amandus Johansen (Johannesen) være født Fredrikshald 1.12.1845. Faren het antakelig Johan Anton Hansen og er født ca 1824, uvisst hvor. Er det noen som kjenner til disse personene eller kan sjekke i kirkebøkene for Fredrikshald for meg? Joh. Ant. Hansen gifter seg på nytt i Skee 1851.

Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Halden, født 1/11 1846 dpt. 12/9 47 Carl Amandus, hjemmedøpt. Foreldre: arb.mand Carl Johan Anton Hansen og hustru Ane Brita Jørgensdt.Ikke funnet ekteskap 1836-46. Hennes navn ser veldig svensk ut.

Link to post
Share on other sites
Guest Tore Granly

Takk for svaret. Dette er artig. Det er stor sannsynlighet for at hun er svensk, men det er egentlig Johan Anton Johansen jeg er mest interessert i, siden Carl Amandus er halvbror til personen jeg har i anelista. Men her er noe artig. Joh. Ant. giftet seg i Sverige i 1851 med en Christina Gøransdatter, og hun har en søster som heter Anna Brita. (Gøran/Jøran/Jørgen). Så jeg skal se om jeg finner nye spor i Skee etter ekteskap nr 1.

Link to post
Share on other sites
Guest Tore Granly

Johan Anton Hansson gifter seg første gang med Anna Brita Gøransdotter 19.1.1846 i Skee (Strømstad) og bor da på gården Ø.Strängen. Han er da Dräng og hun pige og torpdatter. Han er da 22 år, og hvis han kom fra Norge antar jeg det ville vært angitt i Kirkebok avskriften. Han gifter seg andre gang med søstsren til Anna Brita, Christina i 1851. Jeg har søkt på www.slaktdata.org på spesifikke sogn og søkt med fuzzy uten å finne fødselen hans. Hver aldersgjengivelse på han viser til ca 1824. Er det noen som kan bidra med noe her. Jeg vil forsøke å få tak i disse forhørslengdene for Skee.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.