Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Geir Asheim

[#14756] Fattiggard Norderhov/Hønefoss

Recommended Posts

Guest Geir Asheim

Er det noen som kjenner til når Vee fattiggard i Hønefoss/Norderhov ble nedlagt og om det er muligt å¨finne ut hvor enkelte av beboerene ble av? Er det og en 'lett' måte å finne ut om/når en person døde i samme distrikt fra år 1900 og fremmover? I tilfellet noen har muligheter til å undersøke, så er navnet Klara Emilie Joelsdatter født 1876 i Skedsmo. (min oldemor). Hun bodde på Vee med to barn i 1900.På førehand Takk.Geir Asheim

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lene Jansen

Hei! Ser det er lenge siden du skrev innlegget, og dette er vel ikke så mye hjelp men jeg nevner det alikevel. siterer boka Nordrehov kommune s 251 av Ola Brænden. På Vee ble anbrakt gamle og utslitte, sammen med barn og sinnsyke. Det står at det var pleiehjem. Gårdsdrifta gikk med tap, og i 1906 ble gården drevet for Herredets rekning. Et gamlehjem ble invidd i 1924, og Vee gård ble skilt fra dette i 1929. Noe mer nyttig får jeg ikke ut av det ved første øyekast.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Geir Asheim

Tusen takk.Alle opplysninger mottas med stor takk.Geir

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.