Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Stein Eriksen

[#14852] Idses / Fadermoder Opgaven af barnefader

Recommended Posts

Gjest Stein Eriksen

Hei.Jeg lurte på om noen kunne hjelpe meg med noen utrykk jeg ikke helt forstår:Kirkebok Ramnes 1841-61, døpte 1842: (nr.) 24. (født:) August 14de (døpt:) Septebr. 11te, Ramnæs (navn:) NIELS (Foreldre:) Trolovede Folk Erich Nielsen og Marthe Larsdatter Idses(??)(muligens et uttrykk for 'bor på') Kihle. (Faddere:) Sophie Jacobsd. Kihle, Berthe Marie Nielsd. Berg, Christen Nielsen Kihle, Hans Nielsen Egelund. (Hjemmedøpt av:) ..døbt 14de August af Fadermoder Karen Olsen (Ekte/uekte:) Uægte. Opgaven(?) af Barnefader.Idses ? Hva betyr det ?Opgaven af Barnefader.... hva menes med det ? Gjelder det opplysningene som er oppgitt i forbindelse med dåpen, eller er Niels oppgitt av sin far, og Erich Nielsen bare stefar ? ( jeg vet at Erich og Marthe gifter seg i 1844 ).Takknemlig for alle svar.MvhStein.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Jeg vil prøve meg på det siste spørsmålet. Siden barnet her var født av ugift mor var det ønskelig med pålitelige opplysninger om hvem som var faren til barnet, og i dette tilfellet her skjedde den opplysningen ved barnefaren selv, ellers ville det kunne være barnemoren, jordmoren, eller ofte en slektning av barnemoren.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Else B. Rustad

I kirkeboka står det om foreldrene: 'Trolovede Folk Erich Nielsen og Marthe Larsdatter Idflk. Kihle'. Betegnelsen 'Idflk.' skal nok være en forkortelse for 'Inderstfolk'. Tror jeg. Mvh Else B.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Stein Eriksen

Hei.Tusen takk for hjelpen.MvhStein.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.