Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest J. Nordheim

[#14913] Sars

Recommended Posts

Guest J. Nordheim

I disse epidemitider har jeg kommet bort i en diskusjon om Sars-navnet her i Norge. Fra barnelærdommen erindrer jeg vagt en prest med det navnet, men ikke minst 'fiskerinyhetene' på radioen som stadig hadde opplysninger fra forskningskipet G.O. Sars. At skipet var oppkalt etter en havforsker, er vel også en del av allmenkunnskapen som sitter igjen. Men hvor kommer Sars-navnet fra?Folketellingene viser navnet i Bergen og Oslo, men det er sikker mange av dere der ute som kan fortelle mer om opphavet. Om dette er en diskusjon på siden av vanlige etterlysninger får vel heller være. Om noen bringer fram opplysninger kan jo det allmene kunnskapsnivå i landet økes...Mvh Jarleif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Slekten til Ernst, Michael og G. O. Sars skal ha kommet fra Bremen til Bergen med Michael Sars (eller Sass), som tok borgerskap i Bergen 3. juni 1794, og som var far til Michael Sars (født 1805).Men i Bergen var det også både på 1600-og 1700-tallet Sars-familier. De synes også å ha vært tyske. Jacob Christian Sars (død 174\9) skal være fra Rostock, Henrich Sars (død 1715) fra Wismar, Jost Sars (borger 1672) fra Stob i Bremens stift.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hallvard A. Vie

Kan bidra med denne linken Lenke som viser at Michael Sars var Fridtjof Nansens svigerfar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.