Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Arne Olav Egner

[#14938] Danskerøysa bak Holmenkollen kapell

Recommended Posts

Guest Arne Olav Egner

Under vedlagte adresse finnes en beretning om en steinrøys bak Holmenkollen kapell. Mystisk eller tvilsomt! Har noen peiling på dette tema? Markatravere kan kanskje ta en titt på røysa ved neste korsvei. http://home.online.no/~hasandvi/etterlys.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Per B. Lilje

Det har vært flere artikler om denne røysa i bladet til Vinderen Historielag, den siste sto i nr. 3/2002 (av Odd Arnstorp). Det slås i disse artiklene fast at 1) det finnes overhodet intet belegg for historien om at denne røysa er et minnesmerke over en omkommet danske, og 2) det er foreløpig ikke mulig å spore opp hvor denne historien stammer fra! Odd Arnstorp mener røysa kan ha vært satt opp av veidirektør Krag eller andre for å markere begynnelsen på stien fra Holmenkollen kapell til Frognerseteren. Han mener også 'danskehistorien' kan skyldes en sammenblanding med bautaen over polarforskeren Eivind Astrup (1871-1895) som tidligere lå i nærheten men som siden er flyttet til Frognerseteren. Kanskje kan historien ha sitt utspring i et besøk til denne bautaen gjort av Astrups danske slektninger (han hadde i hvert fall mye familie i Danmark)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.