Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Sonja Fjellhaug

[#15917] Agnete Hansdatter

Recommended Posts

Guest Sonja Fjellhaug

Jeg er på jakt etter Agnete Hansdatter, 19 år i 1801. Da er hun tjenestepike på Berg i Vardal, og bruker Berg som navn da hun gifter seg i 1804. Jeg har to alternativer på henne, og klarer ikke å bevise hvem som er den rette. Agnete døpt 17.2.1782, datter av Hans Olsen Sogstad og Johanne Andersdatter Schonhovdeie, uekte. Agnete døpt 28.10.1783, datter av Hans pedersen og Agnete Paulsdatter Braastad. I 1801 er det kun en som passer med den rette alderen. Og det er bare en som blir konfirmert, nemlig Agnete Hansdatter Berg. Jeg kan heller ikke finne noen av dem død før konfirmasjonsalderen. Hvem er Agnete? Håper noen kan svare.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Sonja Fjellhaug

Jeg finner en Agnete Hansdatter død 8.1.1876, enke og fattiglem. Det står at hun er født i 1793, men jeg tror det kan være ca 10 år feil. Jeg finner antagelig den samme i 1865, da på Kopperud nordre, 81 år gammel. Dessverre står det ingenting om hvor hun er født. Kan noen hjelpe?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Sonja Fjellhaug

Etter en tur på statsarkivet og en titt på skiftene til Hans Pedersen og kona Agnete Paulsdatter, ser det ut til at jeg har funnet den rette. I skiftet er det nemlig bare tre arvinger: Amund, Berte og Johanne. Det tyder da på at Agnete er død, selv om jeg ikke kan finne henne i kirkeboka. Er det noen som vet noe om det andre alternativet mitt?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.