Jump to content
Arkivverket

[#16045] Søker aner til Hanna O(a)lise Halvorsdatter Teslie


Guest Rolf Lindstad

Recommended Posts

Guest Rolf Lindstad

Er det noen som kan hjelpe meg å finne aner til min oldemor Hanna Olise Halvorsdatter Teslie? I Kirkebok Johanneskirken i Bergen, År 1885, Bok 11, Side 9 står det: 'Far: Halvor Teslie, Mor: Karen Ingebrigtsdtr.' Født Halvorsen i Throndhjem i 1856, hennes far var forpakter Halvor Iversen Thesli.Videre står det at hun ble konfirmert 1872 i Kvikne i Fana, men jeg har ikke funnet henne i konfirmasjonsboken.Pladsen Nergaard nordre, Kvikne i 1865 har jeg funnet en datterdatter på 10 år ved dette navn, men er dette riktig person (Oldemor)? Kilde: Lenke.Jeg tror at oldemor var gift i et tidligere ekteskap, med Jernbanearbeider Frants Johan Gustavsen som døde i Bergen 3 Maj 1884.Min oldefar het Stenarbeider Anton Edvin Amundsen Blad som kom fra Toftedal i Elfsborg len i Sverige. De ble gift 27 Dec 1885 i Johanneskirken i Bergen.Kan noen hjelpe meg?

Link to post
Share on other sites
Guest Rolf Lindstad

Beklager, feil fylke.. har mottatt innlegg med spor til Hanna's morfar og mormor i Kvikne i Hedmark..Det var mannen hennes 'Forpakter Halvor Iversen Thesli jeg er på jakt etter i Trondheimsregionen. mvh Rolf :)

Link to post
Share on other sites
Guest Runar Juvang

Tror kanskje du kan leita i Børsa. I alle fall har jeg et brødrepar Hans Olsen f 1790 og Michael Olsen f 1770. Begge oppgis å bruke navnet Telien/Tislien og skal komme fra Børsa. Er ikke det oppi der da?Jeg treffer dem på en visitt i Aukra fra 1814 til 1819 før de flyttet tilbakerunar

Link to post
Share on other sites
Guest Heidi Tofterå Slettemoen

Ellers har du en Halvor Iversen på Flaa Nordre i Melhus i 1865, som er enkemann. Kan jo være derfor Hanna bodde hos slektninger: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f61653.wc2&variabel=0&postnr=1786&fulle=true&spraak=n>LenkeDette passer vel med alderen? Ser du annensteds har registert at Halvor skulle være født 1830, med foreldre Iver Olsen og Guri Erichsdtr.Dette er vel da Halvors far og eldre bror på Engen i Flaa/Melhus? Eriks eldste datter er gjerne oppkalt etter farmor:

Link to post
Share on other sites
Guest Astrid Ryen

Tesli er også gårdsnavn i tidligere Strinda, nåværende T.heim, beliggende i bydelen Jacobsli, noen km øst for Trondhein sentrum.Gården finnes i 1801, 1865, 1875.

Link to post
Share on other sites
Guest Rolf Lindstad

Beklager, er ny i forumet.. Trodde jeg kanskje måtte legge temaet inn i hvert fylke... , blir nok mer kjent etter hvert Rolf

Link to post
Share on other sites
Guest Rolf Lindstad

Etter en god nattesøvn, ser det for meg ut som om Heidi (4) har funnet frem til et viktig spor da det er meget sannsynlig at Halvor Iversen oppholder seg i distriktet når han har en 10 års gammel datter bosatt hos morens foreldre. Det kan også tyde på at Halvor kjente sin 'svigerfar' fra før siden han også er fra Størens Prestegjeld i Trøndelag: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=arkivverket/ft1865/f60440.wc2&variabel=0&postnr=266&fulle=true&spraak=n>LenkeEn ting er i allfall sikkert, og det er at Halvor ikke kan være bosatt 2 steder ved folketellingen i 1865, så enkemannen på Flaa Nordre (5) kan ikke være samme mann, men det kan være at de har slektskapsforhold gjennom Ole Eriksen, bosatt 1801 på gården Schietlejn, Lindstranden, Melhus: Lenke som i 1801 har et pleiebarn på 5 år ved navn Ole Eriksen. Hvordan oversettes gårdsnavnet Schietlejn?Videre har jeg sett på Gårdsmatrikkelen 1886:

Link to post
Share on other sites
Guest Jan Peter Wiborg

Oversette Schietlejn? Det skulle vel bli Skjetlein på nynorsk det... :-)Gården ligger i nåværende Trondheim kommune, men i 1900 låg den under Leinstranden kommune. I 1865 låg den i Melhus kommune.Jan

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...
Guest Ivar Fylling

Kommentar til garsnamn på Leinstrand. Skjetlein var nok ein gong den ringaste av Lein-gardane. Både 'Jarl-lein', som no blir skrive Gellein, uttala med 'G' og med trykk på siste staving(!), og 'Biskop-lein', no skrive Busklein, var nok gjevare. Det var kanskje litt myrlendt på Skjetlein?

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.