Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Tom Erik Ellingsen

[#16329] Fredrich Busch, steinhoggermester og bestyrer av marmorbruddet i Lier. d. 1763

Recommended Posts

Guest Tom Erik Ellingsen

Jeg ønsker å vite hvor han kommer i fra, og finne hans aner.Jeg har lest det som står om han i Lierbøkene, og prøvd å finne noe i kirkebøkene for Lier, men finner ikke noe om hans opphav.Eierene av marmorbruddet var danske, kan det være et spor?Han var gift med Siren Johannisdtr. (g. 3/6-1756) og hadde to barn Dorothea Maria (f. 1756) og Fredrica (f. 1760)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tom Askerøi

Jeg kjenner dessverre ikke personen du spør etter, men det var opptil flere Busch-familier som kom til Norge fra Tyskland (dels via Danmark) på 1600-tallet.Jeg tror jeg med sikkerhet kan si at 'din' Busch ikke er noen etterkommer etter Hans Gjertsen Busch som kom til Trondheim rundt år 1600. Men det finnes flere andre. En av slektene er det skrevet bok om (som Deichmann - i hvert fall her i Oslo - har) og du finner også minst en som kom til Bergen.Jeg tror ikke det er nødvendig å lete i Danmark, foreløpig...Lykke til!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Skifteprotokoll nr. 5 for Lier, Røyken og Hurum (1760-1774): Skifte 25/4 1765, folie 242, etter Friderich Busch, Haarberg gård i Lier.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.