Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Line M. Grønvold

[#16330] Sille Olsdatter Butteberg - hvem var hun egentlig?

Recommended Posts

Gjest Line M. Grønvold

Sille Olsdatter ble i november 1806 viet til Arne Arnesen Butteberg. Hun døde etter kort tid, skifte etter henne ble holdt i mai 1809. Hun fikk to barn i ekteskapet - Anne 1 1/2 år og Helvig Sofie 1/2 år ved skiftet. Silles alder står ikke oppgitt i skiftet eller i kirkeboken. Skifteprotokollen viser en interessant og forholdsvis rik liste over innbo og løsøre (bl.a. hadde hun silketafttrøye).Spørsmålet er, hvem kan ha vært hennes foreldre? Ved ekteskapsinngåelsen var hun oppført som Sille Olsdatter Magnæs. Evt kom den ene forloveren også fra Magnes. I 1801-tellingen var hun ikke der.Vi ser imidlertid av 1801-tellingen og skiftesaker fra årene omkring, at det fantes en Sille i riktig alder på Lundeby (gården på øst- eller vestsiden?) Sille Olsdatter Lundeby hadde en mor og søster med samme navn (Helvig/Sophie) som døtrene til Sille på Butteberg (oppkalling var jo vanlig).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marita Brandsøy Lystad

Med fare for å bli oppfattet som en irriterende 'moralens vokter', vil jeg bare påpeke at du har startet tre ulike temaer med tilnærmet identisk etterlysning (temaene 16330, 16332 og 16333).Dette er rotete og uheldig, og det kan føre til at de som skal hjelpe deg gjør dobbelt arbeid fordi man ikke ser de andre trådene, og dermed de andre innleggene i debatten rundt denne Sille. Dette er kun ment som konstruktiv kritikk; vi har vel alle våre feilskjær her inne...Lykke til med letingen etter Sille Olsdatter!Mvh Marita :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Line M.Grønvold

Sorry... Intensjonen var først å legge innlegget til fylkesnivå - men glemte å spesifisere dette, dernest reprise pga omformulering/forenkling og tilleggsopplysninger.Meningen var slett ikke å forvirre leserene...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.