Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Lisbeth Mikalsen

[#16400] Slektsbok for møllermester Martin Paulsen og hans etterkommere.

Recommended Posts

Gjest Lisbeth Mikalsen

Hei!Jeg har en slektsbok for MØLLEMESTER MARTIN PAULSEN og hans etterkommere, den er utgitt i forbindelse med slektsfest 16/2 1946. Er det noen som trenger den ?MVH Lisbeth.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Egil Sundelius

Hei Lisbeth, finner denne 'møller' i ft 1900: LenkeMartin Paulsen Møllermester F.1839 i Nordby AkMen, jeg har ikke slekt hær, hilsen Egil :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lisbeth Mikalsen

Hei! I boka står det: Martin Paulsen var født i 1839 på Olafsbråten i Nordby, vokste opp i Bråten vestre under Froen i Frogn. Faren Paul var snekker og sønnen lærte også snekkerfaget. I 20 års alder arbeidet han en tid på Alfheims snekkerfab. i Kristiania. Han ble så møllergutt ved Froens Mølle og tillike reparatør. Martin giftet seg ca 1861 med Anne Sofie Baltzersdatter, Garder f.1842 og tok bolig i Nymøllens møllerstue. Han var der til 1872 da han ble møllemester for samtlige 3 møller og tok bolig i Kvernstuen. Sofie døde i 1878. han giftet seg 1880 med Bolette Pettersen f i Bunden , Frogn 1846. Han var møllermester til 1907. Han døde 1922.Mvh.Lisbeth

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.