Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ivar Bjørkmann

[#16788] Fotograf Anders Viktor (Wilhelm) Björkman?

Recommended Posts

Gjest Ivar Bjørkmann

Er der nogen som kan hjælpe mig med ophavet til Andreas Viktor Bjørkmann (Andersen?) født 6/3-1865 i Bergen?Moren er amme Johanne Michelsen født 1826 i Lindaas, og faren er opgivet til at være fotograf Anders Viktor (Wilhelm?) Björkman. Forbindelse til von der Fehr? Han står også opført som far til Andrine Marie Bjørckmann født 1864 i Bergen, og her er Anna Hjæltnæs Danielsdatter født 1841 i Ulvig moren.En eneste lille ledetråd ville hjælpe gevaldigt :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Knudsen

Jeg lurer på om ikke han kan være fra Sverige. Ved dåpen i Nykirke står han navngitt som fotograf Anders Wiktor Bjørckmann og bodde i 1-20.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Susanne Bonge gav i 1980 ut boken 'Eldre norske fotografer', og der omtaler hun Anders Wictor Bjørkman, som hun har registrert i Bergen 1863-64. Hun forteller at han skal være født i Sverige ca. 1840, men det er også mulig at han er den V. S. Bjørkmann, født 1830, som døde i Osby, Sverige 1908/1909. Fotograf Bjørkman averterte hyppig i Bergen, hver gang med ny adresse, 'til billigste Priser' og 'Kun faa Dage'. Han averterte at han tok imot fotografelever, men 'I 1864 forsvant han fra Bergen'.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.