Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Inger Eide

[#16831] Innvandringslister til USA etter 1925.

Recommended Posts

Guest Inger Eide

Hvordan kan man finne innreisedato/sted til USA etter 1925 for personer når man hverken har tidspunkt eller reiserute? Utreisehavn i Norge er heller ikke kjent. Det jeg har av opplysninger, er kun navn, fødselsår og fødested på personen. Stemmer det at det ikke er frigitt noen oversikt etter 1925? Vennlig hilsen Inger Eide.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Innvandringen til USA ble nok kriftig redusert etter 1924, mens Canada overtok en del av innvandrerstrømmen. Der er materialet over innvandrere på nett for perioden 1925-1935 http://www.archives.ca/02/02011802_e.htmlDigitalarkivets databaser over emigranter går opp til 1930. Den norske utvandringen til Nord-Amerika var liten i årene like etter 1930.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Inger Eide B

Takk for svar og fin søkeradresse som jeg har forsøkt uten resultat. Finnes det en annen adresse for innvandring fra for eksempel 1900 til 1925? Jeg må sannsynligvis søke et eller to år før 1925 da min kilde plutselig sier at det også kan ha vært litt før 1925 at denne personen reiste over dammen.Jeg har et annet problem også. En slektning i USA deltok i 2. verdenskrig som flyger og det sies at han ble skutt ned over England. Jeg har forsøkt å finne nærmere opplysninger om dette, men uten hell. Finnes det opplysninger om slike forhold på nettet? Summa summarum: Jeg er interssert i gode søkeradresser. Vennlig hilsen Inger Eide.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hans Myhre

Hei Inger, det finnes rullefilm for emigranter langt opp i 1950 årene. Innreise i USA så sent er ikke digitalisert men finnes på originallister i USA, det spørs bare hvilken havn vedkommede kom gjennom.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.