Gå til innhold
Arkivverket

[#16873] Knøsesmuget i Bergen


Gjest Gurli Heimsbakk
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Knøsesmuget, i Nykirkesoknet, gikk fra Klostergaten til St. Hansstredet, og skal ha navnet sitt etter en hollender ved navn Johan Knees, som skal ha bodd i strøket på 1640-tallet. På Frode Ulvunds sider, Digitalpensjonatet er det referanse til kart som viser nøyaktig plassering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Ole Andersen Indre Brudvig var soldat nr. 23 i Nordhordlenske 2. reservekompani i 1718. Han er nevnt i Egil Øvrebøs bok om den militære utskrivingen fra Bergens stift under store nordiske krig.I Bergen var det plassert garnisonskompani/bataljon, og soldatene var innkvartert rundt om i hele byen. Mange drev (måtte drive) virksomhet for å spe på en heller ussel soldatlønn, og kunne ha kone og barn boende i byen. Navnet Brudvik peker vel mot Haus prestegjeld og Osterøy.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gurli Heimsbakk

Tusen takk Yngve!!! Ja hva kan man ikke finne av info når man har kilder - eller vet hvilke kilder og lete i - skulle egentlig tatt meg noen måneder med 'ferie' og kommer til Bergen - har hen hel masse slekt derfra - spennende!!!! Masse snadder og lete opp ja! Kan tenke meg at det er mye matriale og kunne ta av når man ha slekter fra Bergen ??!!Takk igjen - mvh, Gurli H.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.