Gå til innhold
Arkivverket

[#16976] Montagne - opprinnelse?


Gjest Inger Eide
 Del

Recommended Posts

Gjest Inger Eide

På slutten av 1600-tallet og på begynnelsen av 1700-tallet finner vi en del personer i Bergen som bærer Montagne som familienavn. At folk latiniserte navnene sine, er velkjent og dette blir det gjort narr av jf Holberg der bondegutten Rasmus Berg blir til studenten Erasmus Montanus. Nå er Montagne det franske ordet for berg eller fjell. Har noen forklaringen på/opprinnelsen til familienavnet Montagne?Vennlig hilsen IE.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det er vel en mulighet for at Ludvig Holberg hadde sine slektninger og bysbarn i tankene da han brukte navnet Montanus. De bergenske familiene Montagne synes å nedstamme fra Anne på Berget, nevnt i en hekseprosess i 1570. Men Montagne kan vel også være en latinisering av 'Bergen', og mange embetsmannsfamilier på 15- og 1600-tallet plukket opp latiniserte former av hjemstedsnavnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.