Jump to content
Arkivverket

[#17216] Olga Olaisen, født 1889 i Bergen


Guest Monica Brandsøy Lystad

Recommended Posts

Guest Monica Brandsøy Lystad

Hjelper en venninne med litt slektsforskning,og lurer på om noen vet noe om foreldrene til Olga Olaisen, født 24.07.1899 i Bergen. Moren skal hete Henrikke (Larsen ?) og om faren vites ikke annet enn at han heter Olai. Olga ble visstnok adoptert av Henrikkes søster som bodde på øya Bareksten i Kinn.

Link to post
Share on other sites
Guest Bjørn Davidsen

Her er ho i kyrkjebok-registeret:121180 002 2407 1889 1108 Olga Amanda Ugift Sømand Olai Gotskalk Andersen Hop Dampskibet Betty af Bergen 1870 1862 Hendrikke Lorentze Larsen Barreksten u k Moders bopel: Arbeidsanstaltens Fattigafdeling PL 1889Men kven denne faren er, og kor dette 'Hop' er, har eg ikkje funne ut av. Han er ikkje registrert i dei kjeldene eg har tilgjenge til korkje på Hop i Fana eller på Hop i Askøy. Det næraste eg kjem er ein Olai Andersen i Kjøkkelvik 1875; han reiste til Amerika og var fødd i Hosanger. Men eg tvilar på at det er han som er faren. Kan hende Olai Gotskalk Andersen Hop berre er eit oppdikta namn - dei var flinke til det, sume.

Link to post
Share on other sites
Guest Monica Brandsøy Lystad

Takk for hjelpen! Det stemmer at hun var født 10 år tidligere, det var en trykkleif fra min side.. Angående faren hennes får jeg snakke mer med mine muntlige kilder, men det ser bra dette!Moren til Olga, Henrikke Larsen fikk forresten en sønn(Petro) med Jonnemann som igjen var sønnen til Madam Felle i Bergen..

Link to post
Share on other sites
Guest Trude Stinessen

Mulig jeg har misforstått, men er den Henrikke Larsen f. 1862 som bor Bareksteneset i 1900 moren til Olga? (Her snakker vi altså om samme adresse som søsteren Anna og datteren bor.)Lenke (Lenken som Laila fant)I såfall er det jo litt rart at datteren ikke er i samme husholdning som sin mor.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.