Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Bodil Ed Iversen

[#17254] Inga fra Varteig og Audun i Borg

Recommended Posts

Guest Bodil Ed Iversen

Inga fra Varteig blir omtalt som 'frende' til Audun Torerson i Borg.Det er forskjellige tolkinger av 'frende' - en av dem er kvinnelig slektning. I noen kilder blir det hevdet at Audun i Borgs kone var Ingas søster? Vet noen hvem Auduns kone var? I et par slektstre har jeg sett henne oppført som NN Olavsdotter og datter av Olav Haavardsson Smørkull. Var Inga datter av Olav Haavardsson?Håper noen der ute vet noe om dette.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lars Løberg

Det er ingen primærkilde som hevder at Audun i Borgs kone var søster av Inga fra Varteig. Det forekommer derimot noen senere kongsfrender som tilsynelatende er slektninger av Inga. Så langt er det ikke mulig å si noe sikkert verken om Ingas opphav eller slektskapet med Audun i Borg, ei heller om Auduns svigerforeldre.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tore H Vigerust

Jeg har drøftet kildene omkring Inga av Varteig i Norsk slektshistorisk tidsskrift for 1992 (høstheftet( - utover dette finnes det bl a en artikkel av Ebbe Hertzberg i Historisk tidsskrift for omtrent 100 år siden eller mere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.