Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bodil Ed Iversen

[#17254] Inga fra Varteig og Audun i Borg

Recommended Posts

Gjest Bodil Ed Iversen

Inga fra Varteig blir omtalt som 'frende' til Audun Torerson i Borg.Det er forskjellige tolkinger av 'frende' - en av dem er kvinnelig slektning. I noen kilder blir det hevdet at Audun i Borgs kone var Ingas søster? Vet noen hvem Auduns kone var? I et par slektstre har jeg sett henne oppført som NN Olavsdotter og datter av Olav Haavardsson Smørkull. Var Inga datter av Olav Haavardsson?Håper noen der ute vet noe om dette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Løberg

Det er ingen primærkilde som hevder at Audun i Borgs kone var søster av Inga fra Varteig. Det forekommer derimot noen senere kongsfrender som tilsynelatende er slektninger av Inga. Så langt er det ikke mulig å si noe sikkert verken om Ingas opphav eller slektskapet med Audun i Borg, ei heller om Auduns svigerforeldre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Jeg har drøftet kildene omkring Inga av Varteig i Norsk slektshistorisk tidsskrift for 1992 (høstheftet( - utover dette finnes det bl a en artikkel av Ebbe Hertzberg i Historisk tidsskrift for omtrent 100 år siden eller mere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.