Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tore Kristiansen og Tor Larsen

[#17314] FT 1885 Kristiansund er digitalisert av SAT

Recommended Posts

Gjest Tore Kristiansen og Tor Larsen

Ved Kristiansund bibliotek har vi fått papirkopier av folketellingen 1885 for Kristiansund. Den er digitalisert av Statsarkivet i Trondheim, og det er kopier av den digitaliserte utgaven som finnes her. Kunne den bli lagt ut på DA? Kan dere sjekke om det er mulig?Problemet med Kristiansund er at kirkebøkene brant i 1950 (ikke 1940 da byen brant) og perioden fra 1840 og utover er det mange brannskadde kirkebøker og en god del er også borte. For andre utenom Trondhjem og Kristiansund, som har tilgang til den, kunne det vært greit at FT1885 lå på DA siden dette er omtrent midt mellom 1865 og 1900. Det vil sikkert lette letingen for en del. Mvh Tore og Tor

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Vi har hatt kontakt med Statsarkivet i Trondheim om databaser tidligere (1999-2000), og har lagt ut f.eks. emigrantene fra Kristiansund. Vi skal forhøre oss om denne folketellingen, men om jeg husker rett vardet snakk om at filen var tapt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Jeg har hatt kontakt med Statsarkivet i Trondheim, og fikk (dessverre) bekreftet at man der kun har papirversjon av filen. Registrering skjedd tidlig i edb-alderen, og før institusjonen hadde egen server. De har aldri hatt databasen, som lå på en maskin i Bergen. Det er derfor fare for at materialet må tastes på nytt, om man ikke kan OCR-lese papirversjonen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arne Langås

Er det samme også tilfelle for 1885-tellinga for Tromsø? Denne ligger i avskrevet papirutgave på lesesalen på SAT (rett nok noe bortgjemt)?Mvh Arne Langås

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.