Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Paul Thode

[#17336] Sjøfolk på emigrasjonslister. Emigrerte de?

Recommended Posts

Gjest Paul Thode

Har en stund lett etter en person: Ingvald Lund Andreassen, f 1878 i Namsos. Har til slutt funnet han igjen på listen over 'emigrerte over Bergen fra Trøndelag i 1914 ' som styrmand, med årsak til reisen 'som forhyret til D/S Anna av Bergen'. Her stopper alle spor. Betyr dette at han emigrerte (har ikke funnet han på lister over døde i USA), eller var det slik at sjøfolk som reiste over til en norsk båt i amerikanske havner måtte registreres som utvandret? Paul

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Sjøfolk som skulle til utlandet for å mønstre på vil ofte, men slett ikke alltid, være å finne i emigrantprotokollene. Praksis synes å være forskjellig fra havn til havn.Dersom Ingvald Lund Andreassen var mønstret i Trondheim, skulle mønstringsprotokollene der kunne fortelle om hans på- og avmønstringer, normalt også i utlandet. Han er ikke å finne i registrene til mønstringsprotokollene for Bergen 1868-1925.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.