Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Tore Granly

[#17416] Vrål Guttormsen fra Morgedal? bosatt på Nes i Solum

Recommended Posts

Guest Tore Granly

Hei.Thoralf Gjone skriver i Gårdhistoren for Solum at Wrål skal ha vært bror til Endre Guttormsen Haatvedt fra Morgedal. Han skriver at Endres bror Wraal Guttormsen fikk i 1713 bygselbrev på en del av Nes.Er det noen som har sjekket ut dette sporet og forsøkt å finne flere opplysninger i Morgedal?Er det også noen som har noen datoer og opplysninger om Ingeborg Olsdatter, Wrål's kone?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Leif Biberg Kristensen

Jeg er også på utkikk etter opphavet til denne mannen. For ordens skyld kan jeg sitere mitt sammendrag av skiftet etter Vrål Guttormsen her:'Nes i Mælum, 20. oktober 1731: Wraal Guttormsen død, (de etterlatte er) enka Ingebor Olsdatter og barna Aavet Wraalsdatter gift med Ole Torgiussen; Anne Wraalsdatter 28 år og ugift; Karen Wraalsdatter gift med Anders Jacobsen; Barbra Wraalsdatter 25 år og ugift; Kirsten Wraalsdatter 20 år gammel.' (Nedre Telemark Sorenskriverembete, 1727-36, side 193b)Fire av de fem døtrene havnet i Gjerpen. De tre barna til dattera Barbara som levde opp kom etterhvert til Kilebygda, rett sør for Nes i Mælum.Ellers har jeg samlet litt data om familien her: http://solumslekt.org/slekta/famark.php?person=583Jeg tar selvsagt gjerne imot mere.mvh Leif.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gro Berit Sternang

Eg skriv av det som står om Endre i Kviteseid Ættesoge, ser ut som det er kona til Endre som er av Håtveit-ætt. Eg prøvde òg om Endre eller Vrål kunne vera fødd i Seljord (VRI), men fant ingen ting.'SANDLAND II.Eit skifte på Håtveit 1700 upplyser at Endre Guttormsson er gift med Gunnhild Aasmundsdotter. Veit ikkje meir om han. Gunnhilds foreldre er Aasmund Torkjellsson og Ragnhild Asbjørnsdotter. Far til Ragnhild er Asbjørn Talleivsson g. m. Torbjørg Asgeirsdotter. Far til Torbjørg er Asgeir Heggtveit som åtte Håtveit i Morgedal.'Mvh Gro Berit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.