Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Astrid Ryen

[#17473] Hva er en metadatabase?

Recommended Posts

Gjest Astrid Ryen

Jeg ser dette utrykket brukt i siste melding på framsida for DA - tingbøker for Nordhordland er å finne der.Er det en slags overordnet database som omfatter både søkbare og ikke - søkbare databaser - har jeg rett? Jeg har i hvert fall funnet ut at hvis jeg søker etter databasen 'Nordhordland' (i metadatabasen?), så dukker disse tingbøkene opp.Det er sikkert noe som har gått meg hus forbi - jeg ville sette pris på en enkel og 'folkelig' forklaring, for jeg er overbevist om at det ikke er bare meg som lurer på dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Ein metadatabase er, slik me bruker nemninga, ein database over databasar; altså ein database over alle databasane som finst i DA. At Håkon Åsheim sin avskrifter er lagt inn i metadatabasen vår blir dei automatisk lagt inn i menysystemet vårt, og kan også finnast ved hjelp av søk oppe på sida. Men dei kan sjølsagt ikkje analyserast på vanleg måte; rett og slett fordi dataene ikkje er organisert slik at det er mogeleg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Astrid Ryen

Takk skal du ha, Jan. Nå ble det klart for meg!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.