Jump to content
Arkivverket

[#17473] Hva er en metadatabase?


Guest Astrid Ryen

Recommended Posts

Guest Astrid Ryen

Jeg ser dette utrykket brukt i siste melding på framsida for DA - tingbøker for Nordhordland er å finne der.Er det en slags overordnet database som omfatter både søkbare og ikke - søkbare databaser - har jeg rett? Jeg har i hvert fall funnet ut at hvis jeg søker etter databasen 'Nordhordland' (i metadatabasen?), så dukker disse tingbøkene opp.Det er sikkert noe som har gått meg hus forbi - jeg ville sette pris på en enkel og 'folkelig' forklaring, for jeg er overbevist om at det ikke er bare meg som lurer på dette?

Link to post
Share on other sites
Guest Jan Oldervoll

Ein metadatabase er, slik me bruker nemninga, ein database over databasar; altså ein database over alle databasane som finst i DA. At Håkon Åsheim sin avskrifter er lagt inn i metadatabasen vår blir dei automatisk lagt inn i menysystemet vårt, og kan også finnast ved hjelp av søk oppe på sida. Men dei kan sjølsagt ikkje analyserast på vanleg måte; rett og slett fordi dataene ikkje er organisert slik at det er mogeleg.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.