Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Svanhild Napstad

[#17528] Ønsker opplysninger om Ole Thorenius Theodorsen i Høland

Recommended Posts

Gjest Svanhild Napstad

Ønsker opplysninger om Ole Thorenius (Torinius) Theodorsen f.17.11.1872 i Vardal av foreldre Oliana Amundsdtr. Napstad f.1853 fra Vardal og Theodor Nielsen f.1844 fra Hemnes i Høland. Moren døde i barselseng, og gutten kom nok til besteforeldrene i Høland, siden han er registrert der ved folketellingen i 1875. Besteforeldrene var Nils Olsen f.1813 og Inger Petra Iversdatter f.1816 og bodde på Lia i Høland. Ved samme folketelling bodde guttens far Theodor Nielsen i Søndre Land og var bestyrer ved Fald Træsliberi. Noe mer har jeg ikke greid å finne ut om noen av disse to. Er særlig interessert i mulige opplysninger om sønnen, med det noe sjeldne navnet Ole Thorenius Theodorsen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marie Stephensen

Hei !Kan det være dette være Ole Thorenius Theodorsen ? LenkeMarie Stephensen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd Ottesen

Ole Thorenius Theodorsen døde på Lien i Hemnes i Høland 18. september 1877 og oppgis da å være husmannssønn, født i Vardal i 1872. Faren, Teodor Nilsen, ble født på Lien i 1844 og er oppgitt som utflyttet herfra i 1872 i kirkeboka for Høland. Teodors foreldre igjen var Nils Olsen (1813-1888) og Inger Petra Iversdatter (1817-1876) som fra senest 1844 satt på plassen Lien under Saksegård i Hemnes i Høland - etterhvert som bygselfolk.Vennlig hilsen Odd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.