Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Svanhild Napstad

[#17528] Ønsker opplysninger om Ole Thorenius Theodorsen i Høland

Recommended Posts

Guest Svanhild Napstad

Ønsker opplysninger om Ole Thorenius (Torinius) Theodorsen f.17.11.1872 i Vardal av foreldre Oliana Amundsdtr. Napstad f.1853 fra Vardal og Theodor Nielsen f.1844 fra Hemnes i Høland. Moren døde i barselseng, og gutten kom nok til besteforeldrene i Høland, siden han er registrert der ved folketellingen i 1875. Besteforeldrene var Nils Olsen f.1813 og Inger Petra Iversdatter f.1816 og bodde på Lia i Høland. Ved samme folketelling bodde guttens far Theodor Nielsen i Søndre Land og var bestyrer ved Fald Træsliberi. Noe mer har jeg ikke greid å finne ut om noen av disse to. Er særlig interessert i mulige opplysninger om sønnen, med det noe sjeldne navnet Ole Thorenius Theodorsen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Marie Stephensen

Hei !Kan det være dette være Ole Thorenius Theodorsen ? LenkeMarie Stephensen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Odd Ottesen

Ole Thorenius Theodorsen døde på Lien i Hemnes i Høland 18. september 1877 og oppgis da å være husmannssønn, født i Vardal i 1872. Faren, Teodor Nilsen, ble født på Lien i 1844 og er oppgitt som utflyttet herfra i 1872 i kirkeboka for Høland. Teodors foreldre igjen var Nils Olsen (1813-1888) og Inger Petra Iversdatter (1817-1876) som fra senest 1844 satt på plassen Lien under Saksegård i Hemnes i Høland - etterhvert som bygselfolk.Vennlig hilsen Odd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.