Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ørjan Vollan Larsen

[#17546] Hans Larsen og hustru Brynhild Kolbeinsdatter, Vefsn i Nordland.

Recommended Posts

Gjest Ørjan Vollan Larsen

Hans Larsen , f. ca 1700 i Vefsn, gift med Brynhild Kolbeinsdatter, f. ca 1700 i Vefsn. Er det noen som vet mer? Et av barna:Berit Hansdatter, f. 1737 i Vefsn, d. 1796 i Sømna.Noen som vet mer om Berits foreldre og søsken osv ??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Tverå

Vi finner noe informasjon om familien ved arveskiftet etter Hans Larsen, Jomfruremmen i 1748. Her er følgende barn ført opp: Lars, Hans, Giertrud Elisabeth, Bereth, Ingeborg, Anne Maria og Marithe. Det står forøvrig ingen opplysninger, men enkelte vil kanskje kunne identifiseres i folketellingen 1769 for Vefsn som forøvrig finnes på Digitalarkivet.)Brynhild Kolbeinsdatter ble gift på nytt i 1751 med Joseph Nilsen, Båthølen (under Kulstad). Vi finner dem på Kulstad ved folketellingen i 1769, og de hadde da en sønn (19 år) oppført sammen med dem. Brynhild er da oppført som 64 år, altså født ca 1705.Brynhild var fra Bjørkneset. Hennes mor var Anne Nilsdatter (skifte 1740). Hennes far var sannsynligvis Kolbein Iversen, 65 år i 1701. Anne Nilsdatter var fra Remma, datter av Nils Olsen og Brynhild Ingebrigtsdatter. (Anne Nilsdatter hadde en bror, Anders, som døde uten etterkommere. I dette skiftet fra 1740 er det listet 40-50 etterkommere etter Nils Olsen og Brynhild Ingebrigtsdatter.)Hans Larsen var fra Mo i Vefsn. Faren het Lars Hansen (død 1739/40). Han hadde også to søsken som vi kjenner til: Kristen Larsen (på Søfting) og Maren Larsdatter (Mo). Stort mer kan jeg ikke si her og nå.Mvh Geir

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ørjan Vollan Larsen

Tusen takk dette er kjempebra. Jeg visste ikke dette. Takk!Ørjan.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.